NBT Magazine nr 1 2020

NB T M a g a z i n e n r 1 2 0 2 0 25 Je moet eigenlijk alles wat je geleerd hebt de afgelopen jaren hier in de bakkerij loslaten en op nul beginnen. Dat was in het begin wel lastig, maar elke dag dat je met de ovens werkt, leer je weer wat bij.” MOOI KORSTWERK “Nee, eigenlijk niet”, zo antwoordt Auke-Jacob op onze vraag of hij zijn recepten heeft moeten aanpassen door het nieuwe bakken. “We hebben wel onze manier van bakken wat aangepast zoals gezegd. Doordat de warmte mooi op het product geblazen wordt, kunnen we korter bakken en doordat de oven zijn temperatuur zo goed vasthoudt, kan dat ook op een lagere temperatuur. We zien en horen van onze klanten ook dat de kwaliteit van onze producten omhoog is gegaan. De broden zijn heerlijk mals met mooier korstwerk en ons hardbrood heeft een prachtige kleuring. Je schuift vijftien platen in de wagen en duwt deze in de rotatieoven en alle producten komen er gelijkmatig uit. Dat is prachtig om te zien.” TEVREDEN BAKKER Al met al spreken wij met een tevreden bakker, zoveel is duidelijk. Auke- Jacob: “Het is ook flexibeler werken voor ons. Zo maakten we uit nood voorheen het kleinbrood voor de zaterdag al op vrijdagavond. Dat doen we nu gedurende de dag, doordat we meer capaciteit hebben en dan komt het natuurlijk wel heel vers in de winkel. Maar in zijn totaliteit bakken we ook minder lang. Ik ben dan ook heel blij. Alles – van eerste gesprekken tot het plaatsen van de ovens en het ondersteunen middels proefbakkers – is perfect verlopen met Van Asselt & Alferink. En ze zijn heel erg servicegericht. Als er iets is, dan komen ze meteen en dat is voor ons een hele geruststelling.” Meer informatie: Van Asselt & Alferink/HEIN Tel. +31 (0)345-820204 www.vanasseltenalferink.nl Bakkersvak-stand: F100

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4