NB T M
A G A Z I N E
N R
2 2 0 1 6
38
B
E U R S V E R S L A G
Met een bomvol programma qua wedstrijden, demonstraties en presentaties was
Europain het bezoeken al meer dan waard. Qua innovaties lieten de bijna 700 expo-
santen van zich horen. Vanuit Nederland waren onder meer Bolidt, Bakon Food
Equipment, Tromp Group, Daub Bakery Machinery, Baktech BV en Kaak Group aan-
wezig met een stand.
FRANÇOIS HOLLANDE
Ook de president van Frankrijk, François Hollande, liet zijn gezicht zien tijdens de
beurs en sprak de complete sector die gedurende vijf dagen bijeenkwam in Parijs toe:
“Vandaag ben ik hier aanwezig vanwege het grote belang, de historie, het plezier en
de toekomst van de sector brood- en banketbakkerij.”
PROGRAMMA
Het creatieve en kwalitatieve programma was gericht op alle marktspelers. Zo vonden
er een aantal wedstrijden plaats die in het teken stonden van creativiteit en vitaliteit en
140 workshops en conferenties door exposanten, partnerorganisaties en verenigingen.
Ook directe uitwisselingen waren mogelijk tijdens demonstraties en rondetafelgesprek-
ken, waarbij ambachtelijke en industriële bakkers concrete ideeën konden opdoen
voor de ontwikkeling van hun productie, omzet en verkooppunt. Verder bood de
afgelopen beurseditie de ideale gelegenheid voor bakkers om te anticiperen op de ver-
wachtingen van de consument.
WK BOULANGERIE 2016
Tijdens het WK Boulangerie streed het Nederlandse BoulangerieTeam onder leiding
van Hans Som als één van de favorieten mee om de felbegeerde titel. De wedstrijd
bevatte dit jaar drie nieuwe onderdelen, namelijk Stokbrood & Brood Wereldwijd,
Viennoiserie & Hartige Producten en het Showstuk. Helaas viel Nederland buiten de
prijzen en werd het podium gevuld door Zuid-Korea, Taiwan en Frankrijk.
Nederland viel wél in de prijzen in de wedstrijd Young Bakery Hopeful op 5 februari.
Deze wedstrijd vond voorafgaand aan het WK Boulangerie in Parijs plaats en werd
gewonnen door Rianne Kuijntjes. Bij deze wedstrijd voor talentvolle bakkers wist
de jonge sterbakster namens Nederland de eerste plaats te veroveren met diverse
brunchlekkernijen voor kinderen van zes tot tien jaar. Rianne werkt bij Bakkerij Verba
in Brakel, waar ze wordt gecoacht en geïnspireerd door eigenaar Christiaan van de
Vegt.
DYNAMISCH VAK
De meesterlijke demonstraties door jonge talenten uit de Franse en internationale
brood- en banketbakkerij onderstreepten nog eens de dynamiek en de voortdurende
ontwikkeling van het bakkersvak. Hierop inspelend konden fabrikanten en gebruikers,
zowel ambachtelijk als industrieel, ook kennis nemen van de laatste marktontwikkelin-
gen en het overzicht van vraag en aanbod.
EUROPAIN & INTERSUC 2018
Dankzij deze vakbeurs konden professionals, ambachtelijke bakkers en industrie ver-
schillende oplossingen, ideeën en adviezen vinden om in te spelen op de verwach-
tingen en nieuwe consumptiepatronen in de sector brood- en banketbakkerij. Met dit
alles heeft Europain & Intersuc zich zonder twijfel met succes neergezet als toonaange-
vend evenement binnen de bakkersbranche. De volgende editie van het grootste mon-
diale trefpunt voor brood-en banketbakkerij vindt plaats in 2018, wederom in Parijs.
Meer informatie:
www.europain.comRUIM ZESTIGDUIZEND BEZOEKERS
VOOR EUROPAIN & INTERSUC 2016
EUROPAIN & INTERSUC 2016 HEEFT BEGIN FEBRUARI DE DEUREN NAAR VOLLE TEVREDENHEID KUNNEN SLUITEN NA WEDEROM EEN SUCCES-
VOLLE BEURSEDITIE. WELISWAAR WAREN ER MINDER BEZOEKERS (63.000 BEZOEKERS WAAR ER IN 2014 NOG 77.000 BEZOEKERS WAREN)
DIE NAAR PARIJS TROKKEN OM DE CRÈME DE LA CRÈME VAN DE BAKKERSBRANCHE IN ACTIE TE ZIEN, MAAR DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN
EN TRENDS MAAKTEN VEEL GOED. ZOALS ALTIJD VOLDEED EUROPAIN DAN OOK WEER VOLLEDIG AAN ALLE VERWACHTINGEN.