NB T M
a g a z i n e
n r
2 2 0 1 7
38
R
e p o r t a g e
Thomas is bakker, Patrick runt de winkel, maar ze zijn allebei dagelijks
bezig met het leveren van topprestaties. Altijd naar de klant luisteren
en producten vernieuwen en door ontwikkelen. Meegaan met je tijd en
investeren wanneer nodig. In principe stond er geen verbouwing gepland,
maar door een samenloop van omstandigheden bepaalde Patrick en
Thomas toch anders.
VERBOUWING
“De bestaande narijskast was dan wel aan vervanging toe, maar zoals
in zoveel (stads)bakkerijen, is de beschikbare ruimte een item. Soms
zijn andere zaken aanleiding voor een complete move”, zo vertelt Harm
Spronk van Spronk Bakkerijmachines. “In 2016 hadden we tijdens de
Bakkersvak de Piccolo Classic oven met FIRE uitvoering opgesteld staan
en toen Patrick deze oven zag kon hij hem niet meer uit zijn hoofd krij-
gen. Samen met Thomas waren ze zo buitengewoon enthousiast en zij
deelden hun plannen later met ons. Door de klassieke uitstraling van de
oven wilde men meer aandacht in de winkel krijgen. De Piccolo Classic
oven heeft een robuuste uitstraling en heeft aan de voorzijde sfeervolle
analoge klokken. Maar, net zo belangrijk, is de oven aan de achterzijde
voorzien van een IQ Touch computerbesturing waarmee de oven van alle
gemakken voorzien is. Toen ik met onze vertegenwoordiger Hans van
Egmond in augustus op bezoek ging om te kijken naar de mogelijkheden
werd al snel duidelijk dat deze oven ondanks de beperkte ruimte toch
echt een plek in de winkel moest gaan krijgen. Gekscherend werd geop-
perd om desnoods de winkel maar te verbouwen en uiteindelijk heeft
men het nieuwe winkelconcept feitelijk om de oven heen gebouwd. En
daar is lef en visie voor nodig”, aldus Harm.
REMRIJSKAST
“De Piccolo oven is voorzien van zwart gegalvaniseerd staal met gouden
armaturen en dat past bij de kwaliteitsbeleving in De Diamanten Ring”,
zo vervolgt Harm. “Immers, hierdoor heeft men vele jaren plezier van
deze uitstraling. Maar, de rijskast was eigenlijk het beginpunt. Die was
aan vervanging toe. Vanwege de ‘open mind’ in samenwerking hebben
we veel kunnen delen qua kennis met de heren Van Holsteijn en het
vertrouwen was er volop. Binnen ons assortiment leveren wij vele bak-
kerijmachines en dus ook remrijskasten. De nieuwe Wachtel remrijskast
voor De Diamanten Ring is best uniek. De COOL-Rising functie zorgt
ervoor dat de kast de hele dag gebruikt kan worden. De kast staat de hele
dag in een koelmodus rond de drie graden en gaat zes uur voordat er
aangevangen wordt met bakken, opwarmen naar circa twintig graden in
OP DE HOEK VAN DE CHOORSTRAAT EN DE PAPENSTRAAT
IN DELFT BEVINDT ZICH BAKKERIJ DE DIAMANTEN RING. NIET
ZOMAAR EEN BAKKERIJ, MAAR EEN INNOVATIEF BEDRIJF
MET PATRICK EN THOMAS VAN HOLSTEIJN AAN HET ROER.
ONDERNEMERS MET PASSIE DIE SINDS 2015 DE SCEPTER
ZWAAIEN BIJ DE DIAMANTEN RING, MAAR AL SINDS JAAR
EN DAG BEVINDT ZICH EEN BAKKERIJ OP DIE GEWELDIGE
STADSLOCATIE.
WACHTEL PICCOLOOVEN
NOOPT
DE DIAMANTEN RING
TOT VERBOUWING
de juiste oploop en luchtvochtigheid om het deeg te laten rijzen en vervolgens dan
terug te koelen naar drie graden. Het voordeel? Tijdens dit proces worden de suikers
afgebroken en ontwikkelt zich meer aroma in het deeg. En dat proeven de consu-
menten beslist! Productietechnisch ben je met een dergelijke remrijskast natuurlijk
bijzonder flexibel, omdat je de kast de hele dag kunt vullen, maar tegelijk ook kunt
bakken en dit is een belangrijke tegenstelling ten opzichte van een traditionele
remrijskast waarbij je altijd alles direct in de ochtend moet afbakken. Vaker vers
brood op een dag in de winkel is uiteindelijk het resultaat. Uiteindelijk werd zelfs
nog even besloten ook nog de kneder te vervangen voor een jong gebruikte Diosna
spiraalkneder met temperatuur uitlezing.”
“De Diamanten Ring is een bakkerij waar we met plezier hebben mogen leveren.
Bakkers die kwaliteit als speerpunt hebben en voor die bakkers hebben wij de
mooiste en beste machines”, zo besluit Harm.
Meer informatie:
Spronk Bakkerijmachines
Te. +31 (0)488 452051
www.spronkbakkerijmachines.nl