NBT nr4 2018 online

NB T M a g a z i n e n r 4 2 0 1 8 8 I B A 2 0 1 8 IBA PREPAREERT (banket)bakkeri jen OP DE TOEKOMST IBA prepareert (banket)bakkerijen op de toekomst. Zij kunnen zelf ambachtelijke prestaties ervaren, nieuwe ideeën en nieuwe businessmogelijkheden aanvullend op hun eigen aanbod ontdekken en natuurlijk kennismaken met technische ontwikkelingen en machines. Uiteraard zijn er ook verschillende demonstraties, workshops en lezingen door experts en bedrijven. NBT Magazine zet acht ‘succesfactoren’ voor een geslaagd beursbezoek achter elkaar. INNOVATIE-IN-ACTIE Als het neerkomt op noviteiten, dan kijkt de bakkerswereld elke drie jaar uit naar IBA. Het is immers dé vakbeurs waar bedrijven hun nieuwe producten voor de eerste keer presenteren. Standhouders demonstreren machines of volledige productielijnen en nodigen bezoekers uit om producten te proeven. Dit heeft als prettige bijkomstigheid dat de twaalf beurshallen transformeren in de grootste, heerlijk geurende bakkerij van de wereld. Vanwege de samenwerking met het Duitse Ministerie van Economische Zaken krijgen veelbelovende startups uit de bakkersbranche de mogelijkheid om tijdens IBA hun businessplannen te presenteren. UNIEK OVERZICHT Wie alles te weten wil komen wat de bakkerswereld te bieden heeft, doet er slim aan IBA te bezoeken. Alleen op deze beurs kunnen bezoekers het volledige spectrum van de markt op het gebied van brood, banket en snacks ontdekken. Meer dan 1.100 standhouders uit 45 landen presenteren hun producten, bakeware en diensten. Baktec, Kaak Group, BVT Bakery Services, Dijko Ovens, EverBake Group, Jasca, Rademakers en Tromp Group vormen slechts een kleine greep uit de meer dan honderd exposanten uit Nederland en België. TRENDWATCHING Nieuw element van IBA 2018 is de ‘Speakers Corner’ in hal A1, waarbij de focus wordt gelegd op nieuwe grondstoffen, digitalisering, verbeterende rou- ting, cashvrij betalen en nieuwe wet- en regelgeving. Elke dag komen nieuwe ‘trending topics’ aan bod bij één van de vele lezingen en paneldiscussies met onderzoekers, producenten en eindgebruikers. Aanvullend hierop biedt het ‘Forum’ in hal B3 interessante input voor de dagelijkse praktijk, zoals innova- tieve ideeën van Jimmy Griffin uit Ierland (World Master Baker Champion) en wereldkampioen Bernd Siefert presenteert de nieuwste patisserietrends. Alle lezingen en discussies zijn gratis te bezoeken. DE OGEN VAN DE BAKKERSWERELD ZIJN VAN ZATERDAG 15 TOT EN MET DONDERDAG 20 SEPTEMBER GERICHT OP IBA. DE BELANGRIJKSTE EUROPESE VAKBEURS VOOR (BAN- KET)BAKKERIJEN BIEDT IN MÜNCHEN ZES DAGEN LANG BAKKERS, BANKETBAKKERS EN VERTEGENWOORDIGERS UIT DE INDUSTRIE EEN UNIEKE INKIJK IN DE TOEKOMST AAN DE HAND VAN DEMONSTRATIES EN INNOVATIES. ALLE TOONAANGEVENDE LEVERANCIERS EN MERKEN -OOK UIT NEDERLAND EN BELGIË- ZIJN VAN DE PARTIJ IN MESSE MÜNCHEN. Nieuw element op IBA zijn de virtuele rondleidingen door bakkerijen in Duitsland, Griekenland, IJsland, Oostenrijk en de Verenigde Staten.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4