NBT nr4 2018 online

54 NB T M a g a z i n e n r 4 2 0 1 8 I B A 2 0 1 8 RUITENBERG INGREDIENTS INTRODUCEERT INNOVATIEVE TECHNOLOGIE VOOR COMMUNICATIE MET CONSUMENT TIJDENS IBA IS RUITENBERG INGREDIENTS AANWEZIG OM EEN AANTAL NIEUWE PRODUCTEN TE PRESENTEREN. ZO WORDT HET VEGETARISCHE SAUCIJZENBROODJE RUDIN®PROVEGA GEÏNTRODUCEERD, MAAR OOK DE NIEUWE TECHNOLOGIE OM VIA EEN PRODUCT TE COMMUNICEREN MET DE CONSUMENT (2D) WORDT IN DE STAND VAN RUITENBERG NADER TOEGELICHT. De wereldwijde vraag naar vegetarische en veganistische producten groeit snel. Consumenten worden zich steeds meer bewust van de impact die hun voedingspatroon heeft op zowel de eigen gezondheid als op het milieu. Met name jonge consumenten kiezen daarom voor een flexitarisch, vegetarisch of veganistisch dieet. Toch willen ook zij net zo genieten van hun voeding als voorheen. Het vegetarische saucijzenbroodje is een per- fecte on-the-go snack voor mensen die minder vlees willen eten, maar de smaak en textuur van vlees niet willen missen. VEGETARISCH & VEGANISTISCH De basis voor het vegetarische saucijzenbroodje is Rudin®ProVega: een eiwitstructuur met een textuur en bite die niet te onderscheiden is van echt vlees. Voor Rudin®ProVega kunnen verschillende eiwitbronnen gebruikt worden. Hierdoor is het geschikt voor de productie van zowel vegetarische als veganistische snacks. GEPERSONALISEERDE PRODUCTEN Ruitenberg introduceert een nieuwe technologie die gebruikt kan worden om via een product te communiceren met de consument. Actuele consumententrends, die Ruitenberg met behulp van internationaal markt- en consumentenonderzoek nauwlettend volgt, vormen de basis waarop deze technologie werd ontwikkeld. Het aanbod van gepersonaliseerde producten stijgt. Producenten zoeken naar manieren om hun producten nauw te laten aan sluiten bij specifieke doelgroepen. Tegelijkertijd zijn originaliteit en variëteit een belangrijke factor in het aankoopge- drag van consumenten. De visuele aantrekkingskracht van producten is met name voor jonge consumenten van groot belang, aangezien het voor hen een gewoonte is geworden om foto’s van hun maaltijden te delen via sociale media. RUDIN®JET De technologie die Ruitenberg samen met een van haar partners heeft ontwikkeld, heet 2D printing. Met behulp van Rudin®Jet, een eetbare inkt, kunnen decoraties of teksten geprint worden op een verscheidenheid aan bakkerijproducten. Dit geeft producenten de kans om zich te onderscheiden binnen hun marktsegment. Rudin®Jet is één van de producten die Ruitenberg zal presenteren op de IBA dit jaar. Bezoekers zijn van harte welkom op de Ruitenberg-stand, hal A4/421. Hier wordt het printproces gedemonstreerd, is de Rudin®ProVega te proeven en geeft het Ruitenberg-team er graag meer uitleg bij. Meer informatie: Ruitenberg Ingredients Tel. +31 (0)571 270 000 | www.ruitenberg.com IBA: hal A4, stand 421

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4