NBT Magazine nr4-2023 Online

NBT MAGAZINE NR 4 2023 22 COVERSTORY SONNEVELD De consument is zich steeds bewuster van keuzes en kijkt met een kritische blik naar voeding. Er is meer vraag naar authentieke producten, die het liefst clean label zijn. Etienne Verhoef, Category Manager Brood bij Sonneveld, erkent deze ontwikkeling: “Met het team zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om op de wensen en behoeften van de hedendaagse consument in te spelen. In de ontwikkeling van nieuwe producten staan, naast consumentenbehoeften, het efficiënter en eenvoudiger maken van bakkerijprocessen en gemak voor de bakker centraal. Dit komt allemaal samen in het vloeibare broodverbetermiddel FermenSon. Door het gebruik van FermenSon verkrijgt de bakker optimale deegstabiliteit en een mooie, veerkrachtige kruimstructuur. Deze multifunctionele verbeteraar helpt het productieproces efficiënter temaken en zorgt ervoor dat brood langer vers is. Het resultaat is een eindproduct van constante kwaliteit met een langere houdbaarheid.” Met FermenSon speelt de bakker in op de vraag van veeleisende klanten die een authentiek product willen. FermenSon versterkt de broodsmaak en daarmee de ambachtelijke kwaliteit. “Vanwege de samenstelling is de dosering van FermenSon lager dan bij andere broodverbetermiddelen”, gaat Verhoef verder. “Bovendien is FermenSon een clean label product. Omdat het vloeibaar is, biedt dit mogelijkheden om via doseerinstallaties het proces een stap verder te automatiseren. Door de automatische doseermogelijkheden is het gebruik van FermenSon efficiënt, tijdbesparend en worden fouten en verspilling voorkomen, wat duurzamer is. Daarmee zetten we in op eenvoud in gebruik en een lage dosering. Beide werken kostenbesparend voor de bakkerij. Daarnaast wordt de basis van FermenSon gevormd door water, wat in de huidige onrust in de grondstoffenmarkt een stabiele en kostenefficiënte drager is.” Geschikt voor allerlei soorten brood en gelamineerde producten Binnen het FermenSon-assortiment zijn er verschillende soorten, met ieder hun eigen verbeterende eigenschappen. Verhoef: “FermenSon kan gebruikt worden voor grootbrood en kleinbrood, wit, bruin of volkoren en we bieden ook oplossingen aan voor gelamineerde producten, zoals croissants. Bij gelamineerde producten wil je meer volume in je product behalen en met FermenSon heb je een clean label oplossing in handen om dit te kunnen doen. Bij de ontwikkeling van het broodverbetermiddel kijken we specifiek naar de behoeften en wensen van de bakker én naar de consument. Op basis daarvan zijn er al diverse type FermenSon ontwikkeld en ontwikkelen we nog meer klantspecifieke oplossingen, want om echt optimaal in te spelen op klantwensen, zijn we een partnerschap aangegaan die daaraan kan bij dragen.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4