NBT Magazine nr4-2023 Online

NBT MAGAZINE NR 4 2023 24 BEURSNIEUWS BROODWAY 2023 WEDEROM UNIEK ONTMOETINGSMOMENT VOOR DE BAKKERSBRANCHE Broodway is vier dagen lang een inspirerend en sfeervol forum waar het ambacht, de passie voor het vak en kennis centraal staan. “En waar u in een gezellige sfeer collega's uit uw sector, én uit de slagerij- en delicatessenwereld kan ontmoeten. Samen met onze exposanten kijken we er opnieuw naar uit om u te verwelkomen tijdens dit groots ontmoetingsmoment voor de sector”, zo laat de organisatie in een reactie weten. Praktische informatie: Zondag 24 september 2023: 10:00 - 18:00 Maandag 25 september 2023: 10:00 - 18:00 Dinsdag 26 september 2023: 10:00 - 18:00 Woensdag 27 september 2023: 10:00 - 18:00 Meer informatie via www.broodway.be Broodway 2023 vindt plaats van zondag 24 september tot en met woensdag 27 september 2023. Gelijktijdig vinden in Kortrijk Xpo ook de slagersbeurs Meat Expo en de delicatessenbeurs Taste of Tavola plaats. In totaal betekent dit maar liefst +/- 350 exposanten met heel wat nieuwe inspiratie en verfrissende ideeën. Zo worden Broodway, Meat Expo & Taste of Tavola opnieuw een uniek ontmoetingsmoment voor de sector. BAKKERSVAK EN IJS-VAK INTRODUCEREN DE DAG VAN HET AMBACHT Het evenement wordt mede mogelijk door Bakkersvak, IJs-Vak, Dutch Pastry Team en Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De laatste twee zijn erbij gebaat om hun wedstrijden jaarlijks op een vaste locatie terug te laten keren. “We hebben een hele fijne samenwerking met zowel het Dutch Pastry Team als met Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, dus we willen graag gehoor geven aan hun vraag om de wedstrijden te faciliteren”, zegt Visser. “Onderwerpen als allergenenvrij en vegan zijn niet voor elke ambachtsman vanzelfsprekend. Vanuit onze missie om de ambachtelijke sector vooruit te helpen, bieden we daarom deze unieke gelegenheid om meer te leren hoe om te gaan met allergenenvrij en het creëren van heerlijke veganistische producten.” Het doel van De Dag van het Ambacht is om professionals uit de branche te voorzien van waardevolle informatie en inspiratie. Visser: “We willen een laagdrempelig, maar exclusief, thematisch en vooral praktisch ingestoken evenement neerzetten.” Bezoekers zullen tijdens De Dag van het Ambacht ook getuige zijn van de gerenommeerde vakwedstrijden, zoals de Beste BonBon van Nederland, Dutch Pastry Award en de IJs-Vakwedstrijden (Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en De IJssalon van het Jaar).” Meer informatie via www.bakkersvak.nl Beursorganisator Easyfairs introduceert De Dag van het Ambacht. Een evenement met demonstraties, workshops, wedstrijden en waar geproefd kan worden. De Dag van het Ambacht vindt plaats op 11 maart 2024 op Next Level in Evenementenhal Gorinchem. Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak- en IJs-Vak, legt uit: "We zijn zeer verheugd om De Dag van het Ambacht aan te kondigen, een evenement dat zich richt op allergenenvrij en vegan in de bakkerij- en ijssector.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4