NBT Magazine nr4-2023 Online

NBT MAGAZINE NR 4 2023 27 BROODWAY 2023 VEGAN, PLANTAARDIG OF GEWOON HEERLIJK GEBAK? Vegan wordt door de consument, maar ook door de bakker, nog wel eens geassocieerd met minder smaakvol. Terwijl met het brede scala aan beschikbare ingrediëntoplossingen de grenzen tussen vegan en traditioneel banket steeds vager worden. De groep ‘bewuste consumenten’ groeit. Uit de Global Bakery Trends Study van Dawn Foods is gebleken dat 57% van de Europese consumenten bereid is om meer zoet banket te proberen met claims als suikerarm, natuurlijk, glutenvrij of plantaardig. “Binnen de groep ‘bewuste consumenten’ is de jongere generatie (Millennials en generatie Z) oververtegenwoordigd", zegt Sophie Walda van Dawn Foods. "Uw assortiment uitbreiden met plantaardige alternatieven, biedt daarmee ook kansen om een nieuwe doelgroep naar uw winkel te trekken.” Smaak en structuur Bij Dawn Foods wordt naar eigen zeggen hard gewerkt aan het nabootsen van traditionele ingrediënten, zoals eieren en melk. Met de ingrediënten van Dawn Foods kunnen bakkers een compleet assortiment vegan maken. “Met onze Vegan gecertificeerde De vegan trend is blijvend. Bakkers kunnen anno 2023 dan ook niet meer om vegan heen. De consumenten van vandaag zijn zich er steeds meer van bewust hoe hun keuzes op het gebied van voeding hun persoonlijke gezondheid en de wereld om hen heen beïnvloeden. De vraag naar plantaardig banket zal daarom blijven groeien. Dawn Foods speelt daarop in met een reeks ingrediënten waarmee bakkerijen een compleet assortiment vegan kunnen maken. banketmixen maakt u de lekkerste vegan cakes, cookies, muffins en brownies. In combinatie met ons aanbod van nature vegan ingrediënten, zoals fruitvullingen, compounds, frostings, afdekgelei en aroma’s zijn er tal van mogelijkheden om uw assortiment te 'veganizen'", aldus Walda. Vegan innovaties op Broodway Nieuw is de vegan gele room van Dawn. Met deze vegan Banketbakkersroom kunnen kunnen bakkers met één mix zowel een koude tompouceroom als een bakvaste room bereiden, die beide net zo lekker zijn als 'het echte werk'. “Vanaf nu maakt u dus ook tompouces, roombroodjes en vlaaien eenvoudig vegan zonder in te leveren op smaak of structuur. De mix is net zo gemakkelijk in gebruik als de originele variant, dus daar hoeft u het ook niet voor te laten.” Op Broodway kunnen beursbezoekers ook kennismaken met de nieuwe Dawn Vegan Fond Neutraal. “Een instant bavaroisepoeder waar u, door het toevoegen van een Dawn Compound, gemakkelijk alle smaken vegan bavaroise mee kunt maken. De nieuwste innovatie waar Dawn Foods momenteel aan werkt is een vegan meringue poeder waarmee zowel gebakken als gebrande meringue gemaakt kan worden. Wij nodigen u graag uit om onze vegan innovaties te komen proeven op Broodway (standnummer 659). Van vegan brownies en cookies, tot vegan banketbakkersroom en bavaroise. Net zo lekker als het ‘echte’ werk! Zien we u daar?” Meer informatie: Dawn Foods Tel. +31 (0)162-799 010 | info.nederland@dawnfoods.com www.dawnfoods.com/nl | Stand Broodway: 659 Dawn Foods vegan aardbeienvlaai Dawn Foods vegan bavaroisetaartje koffie

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4