NBT magazine nr5 online

NB T M a g a z i n e n r 5 2 0 1 8 41 vanuit gaat dat het wel even gedaan wordt. Mijn vader zegt wel eens dat hij blij is dat hij dit niet hoeft te doen. Hij was dan ook veel meer de bakker, maar ik vind het sturen van een organisatie leuk.” TERUG NAAR DE BASIS Gevraagd naar de grootste verandering, komt Teun al snel met een stap die een paar jaar geleden is gezet. “We hebben destijds afscheid genomen van kant-en-klare mixen en we zijn zelf met onze bakkers met onze grondstoffen en recepturen aan de slag gegaan om een pure productlijn op te zetten. We moesten ons meer gaan onderscheiden van de grote retailers en dit was in onze ogen de manier om dat te doen. Dat is een belangrijke stap gebleken. Met broden die meer karakter en meer smaak hebben, weten we onze klanten te voorzien van een lekker product.” Mede door de verkoop aan een groot aantal – voornamelijk horeca – bedrijven, werd het starten van een kwalitatief hoogwaardige en pure productlijn snel opgepikt. “Met name de horecabedrijven in en rondom Katwijk willen zich graag onderscheiden met lekkere producten en stonden open voor onze vernieuwde producten. Toen zij goede reacties kregen op het brood en klanten doorverwezen naar ons, wisten we dat we een goed besluit hadden genomen. We hebben natuurlijk ook klappen gehad de afgelopen jaren, maar door ons te richten op eigen recepten en onderscheidende producten, hebben we nieuwe markten aangeboord en onze klanten nog meer aan ons gebonden. En heel eerlijk, het is ook geweldig om je eigen product te maken. We zijn allemaal heel trots op de producten die in de winkel liggen.” VIERDE GENERATIE Trots zijn Teun en Aryanne ook op dochter Anne en zoon Thomas, die zelf werkzaam zijn in het bedrijf en zodoende de vierde generatie Den Dulk vormen in het negentigjarig bestaan. “Anne is werkzaam in de banketbakkerij en Thomas in de broodbakkerij. Ze hebben een passie voor banket en brood en daar is opa natuurlijk maar wat trots op. Hij werpt zich ook op als klankbord voor ze. De passie die bij mij ontbrak om de bakkersopleiding te volgen en elke dag met mijn handen in het deeg te staan, die hebben Anne en Thomas zeker wel. Ze hebben ook al aangegeven het stokje in de toekomst te willen overnemen en krijgen nu van ons de mogelijkheid om alle geledingen van het bedrijf te doorlopen om zich alles eigen te maken.” VIJFDE WINKEL Voorlopig vinden Aryanne en Teun het echter zelf nog te leuk om de bakkerij en de winkels te runnen. Met twee winkels in Katwijk, één Rijnsburg en één Valkenburg is er genoeg werk te verzetten, maar volgende maand komt daar nog een vijfde filiaal bij. “De kans deed zich voor om in Oegstgeest, in de nieuwe woonwijk Nieuw Rijngeest een nieuwe winkel te openen en die kans hebben we gepakt. We willen niet groeien om het groeien, maar verantwoorde keuzes maken. We willen het ambachtelijke karakter behouden en met vijf winkels is alles ook nog te behappen. Zeker met het oog op de toekomst, als Thomas en Anne het stokje overnemen, weten we zo zeker dat er een gezond en stabiel bedrijf staat.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4