NBT Magazine nr 6-2023 Online

NBT MAGAZINE NR 6 2023 39 In de afgelopen maand stond bij ons zo’n beetje alles in het teken van de grootste bakkerij beurs ter wereld; IBA. Sinds 1949 is deze beurs het platform voor innovaties in onze industrie en wordt het bezocht door professionals van over de hele wereld. In totaal trokken dit jaar ruim 57.000 bezoekers naar Bayern, waar het Oktoberfest langzaam maar zeker ten einde was gekomen. Met een groot team waren we in München vertegenwoordigd en konden daar de bezoekers laten zien hoe wij denken over de toekomstige bakkerij. MET BEIDE BENEN WEER OP DE GROND We kozen voor het thema ‘The sky is not the limit’, waarmee we wilden benadrukken dat we met open vizier kijken naar de mogelijkheden om de productie in onze branche te ondersteunen en waar mogelijk te verbeteren. Daarbij is innovatie een belangrijke sleutel en die innovatie wordt enorm gestimuleerd door de ruimtevaart en de daarmee samenhangende wetenschappen. De link tussen ruimtevaart en vacuüm wordt dan uiteraard ook snel gelegd. Er was in München enorm veel aandacht voor onze presentatie en veel interesse voor hoe wij vacuüm toepassen, om in het bakproces allerlei prachtige voordelen te behalen. De reacties waren overweldigend en het toont aan dat Vacuum Cooling & Baking steeds verder terrein wint in de bakkerij. Enthousiasme, grote pullen bier en dan ook nog een reis door de ruimte. Danke Schön, en weer door! Na afloop van IBA 2023 bevinden we ons niet langer in ‘hogere sferen’, maar staan we gewoon weer met beide benen op de grond. Er is veel te doen. En ter ontnuchtering kijken we naar de ontwikkelingen om ons heen. Naar alle maatschappelijke veranderingen en ook naar de toegenomen regeldruk die ons binnenkort gaat verbieden om, behalve de sigaret, ook dat biertje te laten staan. What comes next? De suikers zijn ook aan de beurt, alle ingrediënten worden onder te loep genomen en dat raakt ons als bakkers direct. De overheid kijkt als het ware mee naar hoe u uw producten bakt, naar uw receptuur, de samenstelling en ook naar uw korstvorming, want ook acrylamide behoort tot een van de nieuwe ‘no-go’s’. Weet u trouwens dat we met Vacuüm Cooling & Baking juist ook een prachtige bijdrage kunnen leveren aan deze nieuwe uitdagingen? U kunt maar liefst tientallen procenten besparen op uw ingrediënten en u heeft perfecte controle over de vorming van uw eindproduct. Buckle-up for another journey, welcome on board! The sky is echt NOT the limit. Rogier Vos is Product Group Manager Vacuum Cooling & Baking bij Verhoeven Bakery Equipment Family Rogier Vos COLUMN

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4