P
a k k r a c h t
n r
6 2 0 1 6
31
K
o e l t r a n s p o r t s y s t e e m
BROOD IS TERUG VAN WEGGEWEEST. DE ANGST VOOR TE VEEL KOOLHYDRATEN LIJKT TE VERDWIJNEN, WAARDOOR BROOD WEER IS
TERUGGEKEERD OP HET BOODSCHAPPENLIJSTJE. DE CONSUMENT WIL MET NAME WEER GENIETEN VAN SPECIALE EN LUXE BRODEN. DE
INDUSTRIËLE BAKKERIJEN ZULLEN HARD AAN DE SLAG MOETEN GAAN OM NIET ALLEEN EEN MOOI PRODUCT TE REALISEREN, MAAR OOK
OM DIT PRODUCT ZO GOED EN VERS MOGELIJK AF TE LEVEREN BIJ DE KLANT.
Marvu
HELPT
Hölter Brot
AAN
RUIMTEBESPAREND TRANSPORTSYSTEEM
De positieve ontwikkeling in de bakkerswereld zorgt ervoor dat bakkerijen zich opnieuw moeten buigen
over het productieproces van de broodsoorten. Het is van belang om een optimaal transportprocedure te
creëren, waardoor de kwaliteit en versheid van het brood gewaarborgd wordt. Marvu is gespecialiseerd
in dergelijke interne transportsystemen in de voedingsmiddelenindustrie en levert tevens aan brood- en
banketbakkerijen.
CHAOS OP DE WERKVLOER
Het project bij het familiebedrijf Hölter Brot Großbäckerei KG in Duitsland is een goed voorbeeld van
een succesvolle oplossing van een logistiek probleem. Deze bakkerij produceert diverse broodsoorten en
kampte met problemen in het transportproces op de werkvloer. Door een grote productiecapaciteit en een
gebrek aan ruimte, breidde de bakkerij vorig jaar uit met een extra productiehal. Het was echter lastig om
een efficiënte oplossing te vinden voor het arbeidsintensieve transport met karren, waarmee de broden wer-
den gekoeld en getransporteerd. De grote vraag naar brood en de diversiteit van producten zorgden voor
chaos op de werkvloer, waardoor de productie zijn effectiviteit verloor.
EFFECTIEF KOELTRANSPORTSYSTEEM
Marvu foodprocessing equipment realiseerde een koeltransportsysteem lopend van de ovens naar de ver-
pakkingslijnen met twee aparte sporen gecombineerd in één transportsysteem. Het voordeel hiervan is
dat de broden makkelijk gesplitst kunnen worden over verschillende koeltransporten. De snelheid van het
transport kan per spoor bepaald worden, zodat de verschillende broden de juiste koeltijd hebben gehad
wanneer zij aankomen bij het verpakkingsgedeelte.
Ruimte in de productiehal wordt bespaard doordat zowel het koeltransport als ook de aan- en afvoertrans-
porten aan de dakconstructie zijn bevestigd. Hierdoor wordt niet de hele ruimte in beslag genomen door
het transport van de broden en is er genoeg ruimte op het vloeroppervlak voor andere doeleinden. De
i-Drive technologie Marvu heeft het transportsysteem geoptimaliseerd door middel van de i-Drive tech-
nologie. Deze techniek creëert een continue transport zonder bandovergangen, geschikt voor onverpakte
en verpakte producten. Voor een goede hygiëne zijn de transportsystemen voorzien van geïntrigeerde CIP
reinigingssystemen.
Meer informatie: Marvu Foodprocessing Equipment, tel. 0413-478828,
www.marvu.nl▲
Het continue transportsysteem wordt mogelijk
gemaakt door de i-Drive technologie van Marvu