Slagersvak nr 1 2023

SLAGERSVAK NR 1 2023 41 wel eerlijk zeggen dat wij nog een vast energiecontract tot 2024 hebben en daarom een rekening van 1.300 euro per maand hebben. Als wij nu ook ineens 6.500 euro zouden moeten gaan betalen, had ik ook de deuren moeten sluiten”, erkent ze. Met deze (gunstige) omstandigheden in haar achterhoofd – en de bereidheid om het ondernemersrisico voor lief te nemen (‘ondernemen doe je of je doet het niet’) en een restaurant te openen – richt Angelique zich met haar marketing óók op de klant die doorgaans zijn of haar vlees in de supermarkt haalt. “Mensen zijn zich bewuster geworden van de prijzen. Iedereen moet op de kleintjes letten. Maar als je niet uitgaat van reclames en puur kijkt naar het product zelf, dan zie je dat onze vleesproducten niet zoveel duurder zijn dan in de supermarkt. En hetzelfde geldt voor de kaasboer of groenteboer. Mensen beredeneren vanuit vroeger: de slager, die is duurder. Maar door ze bewust te maken van de minimale prijsverschillen, kun je ze overhalen om vaker voor de slager te kiezen in plaats van voor de supermarkt.” Daartoe onderneemt Angelique verschillende marketingacties. “We posten bijna dagelijks iets op Facebook en Instagram, we hebben een toegankelijke website en samen met de lokale krant hebben we een actie waarbij de ‘Jarige van de Week’ een gratis tapasbakje met salade en worst. Dat is telkens een nieuwe kennismaking voor zo’n klant. Maar ik geef ook wel eens wat weg om mensen te laten testen en dat zij er vervolgens over posten op hun socials. Verder doe ik veel aan sponsoring en verzorg ik de barbecues van sommige sportverenigingen.” LOKALE SAMENWERKINGEN Angelique is altijd op zoek naar lokale samenwerkingen om zowel haar eigen bedrijf als de keuzes die ze maakt te verbeteren. “We werken samen met de lokale groenteboer en er zijn enkele zaken die wat vlees van ons afnemen. Zo neemt een lunchroom onze carpaccio af en staan twee van onze hamburgers op de menukaart van het biercafé”, vertelt ze. “Daarnaast ben ik zelf altijd op zoek naar de juiste producten. Zodoende werken we voor ons rundvlees samen met een lokale boer en hebben we vaste leveranciers voor ons vlees, zodat we kunnen borgen dat de dieren een goed leven hebben gehad. Vegan en vis bied ik wel aan, maar daar is op dit moment nog niet veel vraag naar.” Ze zegt tot slot: “Als slager ben je altijd bezig met duurzaamheid. Dat zit ‘m niet alleen in de keuze van je vlees, maar bij mij ook in de keuze van mijn verpakkingen. Bijna alle verpakkingen zijn aangepast naar afbreekbaar materiaal. Alleen de vleeswaren verpakken we nog in plastic. De tasjes waar ik de producten in doe, zijn inmiddels allemaal van papier.” Meer informatie: Angelique Leenders Keurslager | Tel. +31 (0)478-581 324 info@slagerij-leenders.nl | www.slagerij-leenders.nl Angelique Leenders

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4