Slagersvak nr1-2024 Online

SLAGERSVAK NR 1 2024 6 KORT NIEUWS Grillworst is vaak het visitekaartje van de slager, een favoriet van veel consumenten. Slagers uit het hele land stuurden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. Op woensdag 17 januari werden alle ingezonden grillworsten beoordeeld op smaak, aanzien en structuur. De vakkundige jury van deze editie bestaat uit gecertificeerde productkeurmeesters Jan Snijders en Gjalt Landman. Naast hen namen branche erkende meesterverkoper Gerda Meijer en Grote Grillworsttest 2023-winnaar Han Braamskamp plaats aan de jurytafel. Aspirant keurmeester en SVO-studente Joy ter Heijden ondersteunde de jury. Juryoordeel Ron Kinkelaar, coördinator bij het Expertisecentrum voor Slagersambacht begeleidde de keuring en zei hierover: "De Grote Grillworsttest 2024 is er één om bij te schrijven op de lijst van topwedstrijden. Circa 85% van de deelnemers scoorde hoger dan een 9, dat is een geweldige uitslag die de ambachtelijke slager met zijn grillworst in de schijnwerpers zet. De grote winnaars zijn de klanten van de deelnemende slagerijen.” Meer informatie: Koninklijke Nederlandse Slagers Tel. +31 (0)70 3906365 | info@knsnet.nl www.knsnet.nl SLAGERIJ H.H. DUIJN WINT GROTE GRILLWORSTTEST 2024 Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn is op dinsdag 6 februari uitgeroepen tot winnaar van de Grote Grillworsttest 2024. De slager uit Santpoort-Noord stond in 2019 en 2020 ook in de top 10, maar ging er nog niet eerder met de winst vandoor. Antonis de Smaakmakers uit Veldhoven kon rekenen op de tweede prijs en de derde plaats is ingenomen door Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel. De werkzaamheden en de productie verhuizen door de overname van Rotterdam-Zuid naar Rotterdam-Noord, aan de Van Beethovensingel 44-46 (3055 JK) in Hillegersberg. In Rotterdam bevindt zich de hoofdvestiging van Vleeschmeester met een (centrale) slagerij en horecagelegenheid. Ook is daar de centrale productie (keuken en worstmakerij) en de distributie voor de franchisevestigingen en de leveringen aan derden. Vleeschmeester begon als een franchiseconcept met slagerijen die een eigen productiebedrijf hebben voor hun vestigingen en ook leveringen verzorgen aan externe partijen. Onder deze derden vallen voornamelijk hoogwaardige restaurants, cateraars en overige horecabedrijven. Met de overname van Norbert’s Irish Beef verwelkomt Vleeschmeester een groep hoogstaande horecabedrijven binnen de bestaande klantenkring. Meer informatie: Vleeschmeester B.V. Tel. +31 (0)10-4222194 | info@vleeschmeester.nl www.vleeschmeester.nl VLEESCHMEESTER BREIDT UIT MET GROOTHANDEL NORBERT’S IRISH BEEF Per 1 februari is Norbert’s Irish Beef van Norbert en Bianca Fasching uit Rotterdam overgenomen en toegevoegd aan de Vleeschmeester-groep. Norbert’s Irish Beef staat sinds 1998 bekend als een toonaangevende horecaslagerij in Rotterdam. Voor vele horeca-ondernemingen was Norbert een betrouwbaar adres, mede door het uitgebreide assortiment kwaliteitsvlees, flexibiliteit en klantgericht denken. Mede-eigenaar van Vleeschmeester Arie de Roode (links) en Norbert Fasching

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4