Slagersvak nr2-2020 Online

S l a g e r s V a k n r 2 2 0 2 2 33 “De versspecialist koopt in toenemende mate halffabricaten en kant-en-klaarmaaltijden in. Voordeel is dat hij of zij dankzij QSTA gewoon eens iets kan uitproberen. Neem halalproducten. Koop er eens vijf van in en als ze dan binnen 48 uur weg zijn, worden het er de volgende keer twintig. Ook vanwege personeelsschaarste zijn halffabricaten steeds populairder geworden, want je hoeft minder handelingen te verrichten om je klant toch iets unieks en lekkers te bieden”, weet hij. Een bijkomend, maar niet te onderschatten voordeel is dat slagers en versspecialisten voortaan hun klanten volledig kunnen ontzorgen. “Als je de consument die voor zijn biefstukje altijd naar jou komt ook kunt voorzien van een lekkere maaltijd of vegan alternatief, win je als foodprofessional aan klantentrouw. Zo kun je ook wedijveren met de flitsbezorgers waarop steeds meer consumenten een beroep doen als ze vlug iets lekkers of gemakkelijks willen eten. QSTA vergroot de keuzevrijheid voor de foodprofessional die zijn reguliere aanbod gewoon blijft bestellen bij zijn groothandel. Wij zijn er voor de waardevolle aanvullingen en specialistische producten en maaltijden.” GEEN REM MEER OP INNOVATIE De manier waarop slagerijen jarenlang gewerkt hebben, zorgden volgens Faaij ook te vaak voor een rem op innovatie. “Een slager die een nieuw merk of ander product wilde proberen, ervoer vaak problemen omdat groothandels terughoudend zijn om nieuwe producten op te nemen in hun assortiment. Een slager is echter vaak niet een ondernemer die alleen vlees verkoopt, maar iemand die zich heeft ontwikkeld tot een échte foodspecialist. Iemand die catering verzorgt of een lunchroom heeft. Als ik naar de slager ga, doe ik dit omdat ik vertrouwen heb in de kwaliteit van zijn vlees. Kant-en-klaarmaaltijden of eenmalige specialiteiten moeten van diezelfde kwaliteit zijn, ultravers en smaakvol. Een smaak die aansluit bij het profiel van de slager, die dankzij QSTA kan verrassen met nieuwe producten én met een uitstekende kwaliteit”, vertelt Faaij. “Wij zijn een marktconforme aanbieder en gaan voor een optimale service en kwaliteit. Een slager is duurder dan de supermarkt, dus het assortiment dat hij of zij inkoopt is dat logischerwijs ook. Maar dankzij QSTA kan de slager wel een flexibel assortiment aanbieden en tegelijkertijd een voorraadreductie realiseren.” De Bruin vult aan: “Je moet ook niet vergeten dat iedere Nederland onder de 45 jaar gewend is om in twee of drie klikken op zijn mobieltje te vinden waarnaar hij zoekt. Hetzelfde geldt voor de ondernemer die iets nieuws wil uitproberen. Hij ziet ergens een leuk of lekker product en wil in een paar keer klikken vinden wat hij zoekt om het zelf te verkopen in zijn winkel. Dankzij de algoritmes vinden foodprofessionals op onze website snel content die bij hun eigen profiel en bestelgeschiedenis past.” EIGEN DISTRIBUTIE VANUIT NIJKERK QSTA beschikt in Nijkerk over een eigen distributiecentrum. “Het verste punt in Nederland kunnen we vanaf daar binnen anderhalf uur beleveren. Wij hebben veel ervaring op het gebied van logistiek, koeltransport en distributie. Maar het grootste voordeel voor foodprofessionals is dat we de hele keten in eigen hand hebben”, benadrukt Faaij. “Onze ambitie is groot. Het streven is om uiteindelijk drie of vier ‘hubs’ te hebben in Europa en van daaruit West-Europa te bedienen. Dat we in Nederland zijn begonnen, is natuurlijk geen toeval. Fijnmazige logistiek is in ons land nu eenmaal gemakkelijk te realiseren, terwijl iedereen hier bovendien gewend is om met het internet om te gaan. We zijn nu een aantal maanden onderweg. Slagers die inmiddels met ons werken, wennen snel aan het gemak en blijven vrijwel allemaal klant.” De Bruin, tot slot: “Mensen gaan ook bij de slager op zoek naar iets anders. Dit kan een bavette zijn, een vegan alternatief of een lekkere kant-en-klare maaltijd. Dat flexibele deel van zijn assortiment kan de ondernemer ideaal invullen via QSTA. De jongere generaties laten zich via Pinterest en Instagram informeren over nieuwe producten. De wereld is hun inspiratiebron. Hoe gemakkelijk is het dan dat je je basisingrediënten om iets nieuws te proberen binnen een paar klikken kunt bestellen? 24 uur per dag en zonder contractuele verplichtingen? Het maakt je als ondernemer flexibel. Slaat het aan, dan breid je uit. Zo niet, dan stap je zó weer over op iets anders.” Meer informatie: QSTA | Tel. +31 (0)88-401 5000 | info@qsta.nl | www.qsta.nl ‘Onze webshop onderscheidt zich door extreem gebruiksvriendelijke bestelmogelijkheden’

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4