Slagersvak nr 2 2023 Online

SLAGERSVAK NR 2 2023 5 26 30 33 40 P. 40 SLAGERIJ IN BEELD: ST. PIERRE X BOURGONJON Slagerij St. Pierre en vleesbedrijf Bourgonjon uit Gent zijn eind april een unieke samenwerking aangegaan. “De fusie zal leiden tot meer efficiëntie en zal ook de dienstverlening naar onze bedrijfsklanten ten goede komen”, stelt Julie Hamerlinck van Slagerij St. Pierre. P. 26 INTERVIEW: TFC-SERVICES TFC-Services is ontwikkelaar van software die is toegespitst op ondernemers in de versdetailhandel. “Er wordt door slagers steeds beter nagedacht over automatisering. En omdat wij met verschillende modules werken, is de instap zeer laagdrempelig”, vertelt eigenaar Gerrit van der Veen van TFC-Services. P. 30 REPORTAGE: DRENTSE VLEESWAREN Weggestoken tussen de landerijen tussen Hoogeveen en Emmen, bevindt zich de productiefaciliteit van Drentse Vleeswaren. Onderscheidend zijn de gehaktballen. “Wij leveren ballen met een gewicht van tussen de 35 en 300 gram. Als nieuwe klanten onze gehaktballen proeven, dan zijn ze meteen om”, verzekert Mersman. P. 33 CASESTUDY: VEMAG Brandt & Levie - Worstmakers is een begrip in de Nederlandse vleessector. “We wilden onze productie upgraden, omdat we inmiddels industriële volumes verwerken. Vemag heeft in onze slagerij een productielijn neergezet waarmee we alle soorten (droge) worst kunnen maken zonder in te boeten op kwaliteit.”

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4