Slagersvak nr 3 2023 Online

SLAGERSVAK NR 3 2023 15 een (Amsterdams) broodje of gerecht. Niet alleen de VAS, maar ook Agterberg Vleeswaren viert tijdens de beurs zijn 50-jarig jubileum en pakt uit met broodjes halfom of warme beenham. En Peter Konijn, dat eerder Postma Vleeswaren heeft overgenomen, heeft een hele hoek op de beursvloer afgenomen. Iedere beurbezoekers zal hun stand meteen opmerken. Zij bouwen op hun stand een kleine worstmakerij waar diverse producten worden geproduceerd, varkens live worden uitgebeend en vervolgens op een barbecue worden bereid.” Gratis toegang en verloting Maar ook niet-Amsterdamse bedrijven pakken uit tijdens de VAS-beurs, bezweert Bakker. “Bij de stand van Heydehoeve en Hems kunnen bezoekers terecht voor een hamburger. VdB Divers presenteert juist Aziatische versnaperingen: Yakitori en Tepanyakki.” Non-alcoholische drankjes, koffie en thee zijn - eveneens gratis - te verkrijgen op het horecaplein. Ook is er een frietkraam aanwezig. Andere feestelijke elementen op de jubileumeditie zijn de gratis toegang en een verloting. “We werken met een registratiekaart, zodat we achteraf kunnen bekijken of de bezoekers afkomstig waren uit de slagerij, horeca of een andere aanverwante sector. Deze registratiekaart is ook meteen een lot. Tijdens de beurs zal er ieder uur een lot uit de bak worden getrokken. De winnaar krijgt dan van ons een dinerbon ter waarde van 100 euro.” Oude Markthal Waar de vorige editie van de VAS-beurs noodgedwongen plaatsvond in Nieuwegein, keert de VAS nu dus terug naar Amsterdam, waar de Oude Markthal op het Food Center de beurslocatie vormt. “De Oude Markthal dateert uit 1920. Het is de plek waar vroeger de groenten uit de Noord (gebied ten noorden van Amsterdam, red) werden geveild. De markthal is nu in handen van een beheermaatschappij, die een paar activiteiten per jaar mag organiseren in dit monumentale gebouw. Het komt voor deze laatste en 30ste editie allemaal mooi samen op de plek waar de VAS-ZAS altijd gevestigd is geweest”, legt Bakker uit. De beursvloer is inmiddels volgeboekt. Onder meer Vemag, Foodline System, Van Uhm, Handtmann Benelux, Spako en TFC-Services presenteren verschillende automatiseringsoplossingen, terwijl onder andere Livar, Agterberg Vleeswaren, Foodimpuls en Van Gilles diverse vlees- en maaltijdconcepten uitrollen waarmee slagers hun productassortiment kunnen optimaliseren. “We kunnen eigenlijk op voorhand stellen dat de VAS-beurs weer een succes wordt. Vanaf het moment dat de inschrijving was geopend, was de respons direct goed. De beursvloer is vol, met allerlei leveranciers uit de slagersbranche. Zo zijn er verschillende vleesmerken, maar ook machinebouwers. Iedereen is enthousiast om deel te nemen.” Vakwedstrijden De VAS-ZAS onderscheidt zich als organisatie al decennialang vanwege de vakwedstrijden die ze organiseert. Ook tijdens de komende beurs vindenweer verschillende vakwedstrijden plaats. “De jury staat al jaren als een huis. Onze keurmeesters bestaan louter uit professionals uit de slagersbranche die geen eigen slagerij bezitten en dus onafhankelijk kunnen jureren. De verwachting is dat meer dan duizend producten worden ingediend (inschrijven kan tot en met 17 september via www.slagerswedstrijden.nl). Er zijn drie categorieën: 1. Worsten en Vleeswaren, 2. Maaltijden, soepen en componenten, en 3. Vleesschotels. Jurylid Jan Nederhoed loopt tijdens de beurs twee dagen met me mee, zodat er een goede overdracht kan plaatsvinden van de vakwedstrijden, die in de toekomst via de Slavakto gehouden gaan worden.” Eigen publiek De VAS-beurs vindt plaats op maandag 25 en dinsdag 26 september 2023. Gelijktijdig dus met Meat Expo in Kortrijk, maar volgens Bakker hoeft dat geen probleem te zijn. “Beide beurzen hebben hun eigen publiek. De VAS-beurs is van oudsher een regionale beurs, maar kent inmiddels een landelijk tintje. De Meat Expo richt zich op de Belgische slagers en wij juist op de slagers, poeliers en traiteurs uit Nederland. Wij verwachten een mooie opkomst, met in totaal zo’n 2.000 tot 2.500 bezoekers.” De VAS-beurs is beide dagen geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Meer informatie over de beurs en de exposantenlijst via VAS-ZAS, tel. +31 (0)6-24624574, info@vas-zas.nl, vas-zas.nl of slavakto.nl/nsv

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4