Slagersvak nr 3 2023 Online

SLAGERSVAK NR 3 2023 33 VAKBEURS FOODSPECIALITEITEN Op zoek naar inspiratie voor de volgende menukaart of nieuwe ‘parels’ voor in het winkelassortiment? Mercato Italiano inspireert graag. “Wij denken tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten graag met jou mee over de toepassing van mooie Italiaanse delicatessen in jouw slagerswinkel of versspeciaalzaken. Foodparing, nieuwe trends en ambachtelijke kwaliteitsproducten staan in onze stand centraal. Een aantal van onze topproducenten komen speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland”, vertelt mede-eigenaar Carlo Moro van Mercato Italiano. Maak tijdens de beurs kennis met het oudste balsamicohuis ter wereld: Acetaia Giusti. Al sinds 1605 produceert Giusti klassieke balsamicoazijnen. De aceto balsamico’s worden gemaakt van ingekookte Trebbiano & Lambrusco-druiven. Die rijpen in vaten van verschillende houtsoorten op basis van de 'solera methode'. De balsamico-azijnen zijn er van 6 tot 100 jaar gerijpt op houten vaten tot wel 300 (!) jaar oud. Mamma mia, che buono! Ambachtelijke salami uit Piemonte Maak kennis met de authentieke smaken van de stad Asti gelegen in Piemonte. Hier produceert Cascina Stella, een echt familiebedrijf dat tegenwoordig wordt gerund door de broers Andrea en Marco Abbracchio, hun beroemde salami's en ander vlees. Volgens traditionele waarden die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het goud van Parma Prosciutto di Parma mag uiteraard niet ontbreken. Deze op traditionele manier gedroogde rauwe ham komt uit de provincie Parma. De enige échte Prosciutto di Parma is te herkennen aan de vijfpuntige kroon op het vlees. Dit geeft aan dat het volgens strikte voorwaarden is geproduceerd. Zoals dat de Parmaham met de hand wordt ingewreven met Italiaans zeezout door een échte zoutmeester. Daarnaast moet de ham minstens 12 maanden drogen in de heuvels ten zuiden van de stad Parma, waar een droge bergwind waait. “Onze Parmaham van Ferrari voldoet aan deze eisen en staat bekend om zijn zachte en delicate smaak. Heerlijk op brood, in combinatie met meloen, op een pizza of gewoon zo uit het vuistje.” Unieke beleving Moro zegt tot slot: “Je kunt ons vinden bij stand 257 in hal 2. In onze stand nodigen we je graag uit voor een unieke beleving met prachtige merken uit ons assortiment. Wie niet in de gelegenheid is om de Vakbeurs Foodspecialiteiten te bezoeken, is van harte welkom voor een proeverij op maat in onze showroom aan De Droogmakerij 49 in Heiloo. Bel ons voor een afspraak en we helpen je graag verder.” Meer informatie: Mercato Italiano Tel. +31 (0)72-534 78 00 | sales@mercato-italiano.nl | www.mercato-italiano.nl Stand Vakbeurs Foodspecialiteiten: 257 MERCATO ITALIANO WIL SLAGERS GRAAG INSPIREREN

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4