Slagersvak nr 3 2023 Online

SLAGERSVAK NR 3 2023 37 doelstelling werd snel gehaald. Het traiteurschap is een enorme meerwaarde, want er staat nu altijd iemand in onze open keuken die attractieve en smaakvolle gerechten en stamppotten bereidt, vaak met een verrassend element zoals citroen of kappertjes. Onze verse maaltijden zijn qua niveau naar het culinaire getrokken. Dat komt mede doordat de basisproducten die we van Unilever gebruiken, een constante kwaliteit borgen. En als er eens iets is of we iets nieuws willen, dan zijn de lijntjes met Shandra gelukkig kort. Zij zorgt ervoor dat we snel geholpen worden.” De verse soepen, prominent uitgestald in de slagerij Ook voor vegetarische producten Eén van de merken die Unilever Food Solutions biedt voor versspeciaalzaken, is De Vegetarische Slager. “We zien dat steeds meer slagers vleesvervangers zijn gaan aanbieden. Het is een productgroep die snel groeit. De producten lijken inmiddels op echt vlees en je proeft het verschil nagenoeg niet meer”, stelt Shandra. David vult aan: “We verkochten vleesvervangers al regelmatig bij onze barbecuepakketten en buffetten. Daar zie je nog steeds de grootste toename. In de winkel wordt het minder snel meegenomen, maar de vegetarische ballen gehakt en burgers liggen bij ons in de vriezer. Klanten weten dat en kunnen er zodoende altijd om vragen. De kwaliteit van dergelijke producten was een paar jaar geleden niet best, maar sindsdien sterk verbeterd. Zodoende verkopen we als slagerij nu ook vegetarische producten. Uiteindelijk zullen alle slagerijen dat gaan doen.” ‘Geen drempels voor twijfelaars’ Slagers, traiteurs en andere versspeciaalzaken zonder horeca-achtergrond kunnen evengoed putten uit het ruime assortiment van Unilever Food Solutions, verzekert Shandra: “We hebben een uitgebreide range aan verschillende sauzen, soepen, dressings en bouillons. Slagers kunnen bij ons kiezen voor kant-enklaarproducten, maar anderen kiezen juist voor onze componenten en andere basisingrediënten. Wij hebben chef-koks in dienst die continu bezig zijn om nieuwe recepturen te ontwikkelen. Bij productlanceringen geven we klanten regelmatig brochures en recepturen mee. Wij willen het zo makkelijk mogelijk maken voor de slager. Dus als iemand overweegt om bijvoorbeeld een Tom Kha Kai-soep op te nemen in zijn assortiment, dan voorzien wij niet alleen in een lekkere soep, maar stellen ook nog eens verschillende recepturen ter beschikking, waarmee een slager zijn eigen touch kan geven aan zo’n soep.” Meer informatie: Unilever Food Solutions Tel. (0)10-439 4308 | info@unilever.com | www.unileverfoodsolutions.nl Bloemkool-broccolisoep met krokante oesterzwammen en Parmezaanse kaas

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4