Slagersvak nr 3 2023 Online

SLAGERSVAK NR 3 2023 38 CASESTUDY: HANDTMANN BENELUX BIJ SIMONS HALAL FOOD ‘ALLES WAT SIMONS WIL PRODUCEREN, KUNNEN ZE MAKEN OP DE NIEUWE HANDTMANN PVLH 251-LIJN’ Simons Halal Food is producent van een keur aan hoogwaardige Halal vleeswaren en sous-vide vleesproducten voor de convenience-markt. Het Roermondse bedrijf beschikt over meerdere Halal-certificeringen conform de hoogste Halal-eisen, van internationaal erkende en geaccrediteerde Halal controle-instanties. Een constante kwaliteit voor de vleeswaren is een basisvoorwaarde. Daarom vertrouwt Simons onder meer op de nieuwe PVLH 251-lijn van Handtmann, waarmee op hoge snelheid een keur aan rook-, kook- en droge worsten geproduceerd kunnen worden. “Simons kwam bij ons met een wensenlijstje van te produceren worsten. Alles wat ze wilden, kunnen ze maken op deze lijn”, stelt service engineer Peter van Eeden van Handtmann Benelux. Simons Halal Food produceert private-label worstproducten op twee locaties in Roermond en levert wereldwijd. “Wij zijn een dedicated Halalfabriek die produceert volgens de hoogste kwaliteit en Halal standaard en voedselveiligheid conform BRC en IFS high level. Ons emballagesysteem is een volledig gesloten systeem waarbij geen emballage bij ons binnenkomt vanuit een pool. Zelfs de vloer is Halal-gecertificeerd. Ook voeren we continu DNA-testen uit om de aanwezigheid van paarden- en varkensvlees uit te sluiten. We borgen niet alleen dat het Halal is, maar we hebben ook de hoogste Halalcertificeringen, zodat we tot alle islamitische landen toegang hebben”, legt operationeel directeur Mike Verheijden van Simons Halal Food uit. “Wij hebben naast de sous vide producten en de premium vleeswaren nog drie hoofdproducten: boterhamworst, knakworst in verschillende soorten en maten én knoflookworst. We opereren wereldwijd en hebben afzet in heel Europa, de Balkan, Noord- Afrika, het gehele MiddenOosten, de Kaukasus en de Caribische eilanden inclusief Suriname. Wij produceren wekelijks ruim 500.000 kilo vleeswaren. Nagenoeg al het vlees wordt vers aangeleverd en binnen vijf tot zes uur nadat ze hier worden gelost al verwerkt in onze worstproducten.” Strategische partner Verheijden vervolgt: “Van oudsher hadden we hier al verschillende Handtmannlijnen staan. Handtmann is toch een beetje de Mercedes onder de vleesmachines. De marges in de markt staan continu onder de druk, dus bij de keuze voor een nieuwe machine of productielijn kijken we als eerste naar het ‘Cost of Ownership’ en daarna pas naar continuïteit en betrouwbaarheid. Bij Handtmann zit dat wel snor, toch was het kostenplaatje van de oude type Handtmann-machine voor ons een reden om toch voor een ander merk te kiezen. Toen Ronald Roy van Handtmann Benelux ons informeerde over een nieuw type Handtmann PVLH 251lijn, die perfect passend is bij onze producten, waren we direct geïnteresseerd. Tijdens het testen werd duidelijk dat Handtmann deze lijn prima heeft doorontwikkeld, simpeler en praktischer vooral, waarbij meerdere elementen zijn aangepast en er minder slijtdelen op de machine zitten. Daardoor is de machine een stuk prijsvriendelijker geworden.” “Overigens kiezen wij altijd voor strategische partners. De prijs moet passend zijn, maar los daarvan geloven we in een lange termijnrelatie”, benadrukt Verheijden. “Je moet elkaar kunnen vertrouwen. Dat is zeker ook een van de redenen dat we met Handtmann zakendoen. Zij kunnen snel schakelen als er eens iets is. En ook de samenwerking rond de installatie van deze lijn verliep perfect, waarbij onze én de mensen van Handtmann in gezamenlijkheid de machine hebben ingesteld. Ook in het voortraject hebben zij al het nodige gedaan. Voor ons was het van belang dat we ook onze ringworsten op deze lijn konden produceren. WE MAKEN OP DEZE LIJN KNAKWORSTEN, COCKTAILWORSTEN EN OOK STEVIGERE PRODUCTEN ALS EEN BRAADWORST OF RINGWORST. HANDTMANN HEEFT ONS COMPLETE WENSENLIJSTJE VERVULD

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4