Slagersvak nr4-2022 Online

SLAGERSVAK NR 4 2022 6 VLEES EN VLEESWAREN De E-nummervrije verse Amsterdamse ossenworst Nice to Meat importeert Scotch PGI Beef sinds 2012 en levert dit aan circa 150 klanten in heel Nederland. Eigenaar Mikel Pouw vertelt: “Scotch beef past uitstekend bij onze filosofie over vlees. Natuurlijk gaat het hierbij om het leveren van constante kwaliteit en smaak van dit grasgevoerd vlees. Maar wij hechten net als QMS grote waarde aan de continucontrole van de keten, transparantie en duurzaamheid. ONDERSCHEIDINGEN QMS is opgericht in 1990 en reikt jaarlijks drie onderscheidingen uit aan Europese importeurs en distributeurs die door hun loyaliteit en vertrouwen een bijdrage leveren aan verdere groei van de Schotse markt voor duurzaam en eerlijk vlees. QMS Chief Executive Sarah Millar: “We kijken uit naar de voortzetting van onze langdurige samenwerking met Nice to Meat. De passie voor mooie producten en het belang dat Nice to Meat hecht aan kwaliteit, traceerbaarheid, het beschermen van boeren en duurzame opfok sluit naadloos aan bij onze hoge eisen.” Meer informatie via www.nicetomeatyou.nl NICE TO MEAT ONDERSCHEIDEN ALS SCOTCH MEAT DISTRIBUTOR OF THE YEAR QUALITY MEAT SCOTLAND (QMS), HET SCHOTSE OVERHEIDSORGAAN DAT DE VLEESSECTOR VAN SCHOTLAND PROMOOT EN TOEZIET OP DE NALEVING VAN VASTGESTELDE NORMEN ZOALS DUURZAAMHEID, TRACEERBAARHEID EN WELZIJN, HEEFT NICE TO MEAT UIT ALMERE ONDERSCHEIDEN ALS SCOTCH MEAT DISTRIBUTOR OF THE YEAR. DE QMS AWARD IS DOOR DE SCHOTSE KABINETSSECRETARIS VOOR LANDBOUW MAIRI GOUGEON, UITGEREIKT TIJDENS SIAL IN PARIJS. V.l.n.r.: Sarah Millar, Mikel Pouw (Nice to Meat), Paulo Zonneveld en Mairi Gougeon tijdens de ontvangst van de QMS Award Deze award is toegekend doordat het een betere selectie vlees heeft. In plaats van het eeuwige colorozozout bleek een extract van citrusvruchten net zo goed - zo niet beter - te zijn. De oer-Amsterdamse ossenworst die zich kenmerkt door een prachtige verhouding tussen plaatvet en rundvlees met ruim peper erbij, kon zomaar enorm worden verbeterd. ‘Ossenworst 3.0’, stelt de vakjury. Deze jury onder leiding van voormalig culinair journalist Felix Wilbrink, heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria zoals smaak, originaliteit, nieuwswaarde, toepasbaarheid, verkoopbaarheid, verkoopverhaal en toegevoegde waarde voor winkelier en consument. Het juryteam is verder samengesteld uit voormalig Foodspecialisten Henri Stoffelsen en Piet Renkema. Onder een noviteit wordt verstaan: een nieuw product, dienst of concept dat na afloop van de vorige editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten op de markt is geïntroduceerd. Meer informatie: 1906 - Makers van Charcuterie Tel. +31 (0)85-800 1906 | info@1906makersvancharcuterie.nl www.1906makersvancharcuterie.nl E-NUMMERVRIJE OSSENWORST 1906 WINT GODFATHER AWARD DE E-NUMMERVRIJE VERSE AMSTERDAMSE OSSENWORST VAN 1906 – MAKERS VAN CHARCUTERIE IS DIT JAAR WINNAAR GEWORDEN VAN DE GODFATHER AWARD. DEZE PRIJS WORDT ELK JAAR TIJDENS DE VAKBEURS FOODSPECIALITEITEN UITGEREIKT AAN EEN INNOVATIEF PRODUCT ‘WAAR IEDEREEN BLIJ VAN WORDT’.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4