Slagersvak nr 4 2023 online

SLAGERSVAK NR 4 2023 36 INTERVIEW VERENIGING VAN KEURSLAGERS HELPT LEDEN OM HET BESTE UIT ZICHZELF TE HALEN De VvK is een vereniging die zich inzet om de belangen van de Keurslagers te behartigen. Gezamenlijk bouwt de vereniging aan het sterke merk Keurslager en de toekomst. De Keurslagers zijn zelfstandige ondernemers en geen franchise of inkoopformule. “De kracht van de vereniging is dat we elkaar onder andere versterken door met elkaar samen te werken en kennis en ervaringen te delen”, zegt Algemeen Directeur Astrid van Ekeren, terwijl we haar spreken op de laatste editie van de VAS-beurs in Amsterdam “Door actief samen te werken, bereik je veel meer dan alleen. Ik vind het erg mooi hoe dat binnen de VvK gaat. Binnen het verenigingskantoor in Leusden kijkt eenieder vanuit zijn expertise en ervaring naar wat belangrijk is voor onze leden, hoe we de waarde van ons merk kunnen versterken en ook hoe we de verbinding met onze partners en supporters verder kunnen verstevigen.” De Vereniging van Keurslagers (VvK) doet er al ruim 75 jaar alles aan om Keurslagers die lid zijn van de vereniging te ondersteunen bij de uitoefening van hun ondernemerschap. De wereld omons heen verandert, zowel voor de Keurslagers als de vereniging. De toenemende maatschappelijke discussie rondom het eten van vlees, het schaarse personeelsaanbod, consumenten die steeds meer waarde hechten aan gezondheid, ambacht, duurzaamheid en gemak bieden ons kansen en uitdagingen. Algemeen Directeur Astrid van Ekeren en Manager Opleiden & Trainen David Bleijie praten ons bij over wat de vereniging voor haar leden doet en over de koers die wordt gevaren. Met als doel dat de consument volop kan genieten bij de Keurslager van kwalitatieve en smaakvolle producten. Daarin is er een samenspel tussen de afdelingen Marketing & Communicatie, Opleiding & Training en Advies & Begeleiding. Dit is van cruciaal belang, zo stelt Manager Opleiden & Trainen David Bleijie. “Continu blijven we onszelf maar ook de Keurslagers en elkaar ontwikkelen en versterken. We doen dat voor Keurslagers bijvoorbeeld in de vorm van workshops en intervisie, gericht op ondernemerschap, leiderschap, verkoopmanagement en teamtrainingen. Keurslagers kunnen daar allemaal gebruik van maken. De kwaliteitseisen die we aan hen stellen, hebben we ook bij onszelf neergelegd. Wat we doen is heel praktisch, maar wel opgebouwd vanuit de verschillende opleidingslicenties die we hebben.” Vijf pijlers De vereniging is volop bezig met de toekomst. “In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaamheid, gezondheid en bewustwording van voedselconsumptie, kan de slagersbranche niet achterblijven”, stelt Van Ekeren. “Ambacht, verantwoord vlees, beleving, lokale verbinding en meer plantaardig voedsel zijn hierin belangrijke pijlers. Kwalitatief goede producten die smaakvol zijn blijven hierbij hele belangrijke aspecten. We geloven erin dat deze pijlers elkaar versterken. Mijn voorganger Joep Klaver was al bezig ▼ David Bleijie aan het werk met een groep Keurslagers

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4