I
n t e r v i e w
“Ik kan wel zeggen dat ik er trots op ben dat Wilfred nog steeds zaken met ons
doet”, zo begint Gert-Jan ten Napel. “Het is een bakker van uitzonderlijk hoog
niveau en tevens een echte ondernemer. We kenden elkaar al uit het bakkersvak
en hij is meteen klant geworden toen ik begon met Het Ambacht. Maar als je
iets nieuws begint, moet je wel bewijzen dat je dat kunstje ook beheerst. En heel
eerlijk gezegd, hebben we ook best weleens moeilijkheden hierin gekend. Maar
samen met klanten zoals Wilfred kwamen we dan tot de juiste oplossing en zo
hebben we elkaar verder geholpen. Dat is een vertrouwensband die je gelukkig
veel ziet in onze branche. Mensen zijn loyaal naar elkaar, maar je moet wel
presteren en doen wat je belooft te doen.”
DIT JAAR MARKEERT HET TIENJARIG BESTAAN VAN UITZENDBUREAU HET AMBACHT. EEN
DECENNIA GELEDEN WERD HET BEDRIJF GESTART OM TE VOORZIEN IN EEN BEHOEFTE EN
DE EERSTE DIE DAAR GEBRUIK VAN MAAKTE? “MEESTER BOULANGER WILFRED HAAFS”,
ZEGT GERT-JAN TEN NAPEL, EIGENAAR VAN UITZENDBUREAU HET AMBACHT, MET EEN
TROTSE BLIK IN ZIJN OGEN. EEN BETERE REDEN OM BEIDE HEREN AAN TAFEL TE ZETTEN
EN HET VERHAAL TE LATEN VERTELLEN IS ER NIET, ZO DACHTEN WIJ. ZO GESCHIEDDE
DAN OOK EN TOGEN WIJ NAAR HET GRONINGSE HAREN.
UITZENDBUREAU HET AMBACHT
EN
MEESTER BOULANGER WILFRED HAAFS
VIEREN TIEN JAAR SAMENWERKING
We lopen het parkeerterrein af richting de winkel van Haafs. Eenmaal binnen
worden we vriendelijk welkom geheten. Van achteruit de bakkerij komt Wilfred
Haafs ons tegemoet: “Zullen we buiten gaan zitten? Lekker in het zonnetje
toch?” Dat is een uitstekend plan en we settelen ons op het terras. Haafs en
Ten Napel beginnen over vroeger, beursbezoeken en andere koetjes en kalfjes.
Haafs: “Normaal zou ik nu op de fiets zitten en even lekker zestig kilometer
wegtrappen. In principe doe ik dat een paar keer per week, want er is natuurlijk
meer dan alleen maar werken.” Dat typeert meteen de nuchtere ondernemer in
Haafs. “Ik neem af en toe graag even afstand van de zaak. Dat doe ik bewust,
want dan kom je weer tot andere inzichten.”
A
d v e r t e n t i e
Mini Rex Multi met langmaker
de meest compacte en flexibele klein-
broodstraat voor de ambachtelijke
bakker
KÖNIG – GROOT
Bekijk de video:
NB T M
a g a z i n e
n r
2 2 0 1 7
12