Meat&Co-nr3-2020 online

m e a t & c o n r 3 2 0 2 0 5 P. 42 REPORTAGE: CASE PACKING SYSTEMS Haast onopgemerkt openen dagelijks tienduizenden winkeliers en vakkenvullers in Nederland en België, maar ook ver daarbuiten, een verpakking die is gevormd en gesloten op een CLP Casepacker van Case Packing Systems (CPS). Wat te denken van kipnuggets van een internationale fastfoodketen of de ingevroren aardappelmaaltijden van een grote Nederlandse aardappelverwerker? “Onze casepackers worden veel ingezet om zowel bevroren als verse vlees- en visproducten automatisch op hoge snelheid te verpakken in transportdozen”, vertelt sales coördinator Joan Berkvens tijdens een bezoek van vaktijdschrift Meat & Co aan CPS in Stramproy. P. 46 CASESTUDY: VAN BEEK SCHROEFTRANSPORT Eenruimtewinstvanzo’n15strekkendemeter,eenproductieverhoging van ruim 10 ton per dag en kwalitatief nóg betere vleesproducten: een noodgedwongen verbouwing van de koelruimte van foodbedrijf Vion pakte beter uit dan aanvankelijk gedacht. Een door Van Beek Schroeftransport gerealiseerde pragmatische maatwerkoplossing zorgde niet alleen voor de gewenste herinrichting van een kleinere productievloer, maar maakte ook korte metten met handmatige, tijdrovende handelingen. Hierdoor zag Vion een verdubbeling van zijn productievolume. “De oplossing heeft zichzelf dubbel en dwars bewezen”, aldus Emil Veenendaal, Technical Manager bij Vion. P. 36 MEAT THE FUTURE Onder de noemer ‘Meat the future’ zet Kemin Food Technologies zich in voor een betere wereld. Hoe? Door natuurlijke ingrediënten te gebruiken die vlees moeten beschermen, of het nu gaat om voedselveiligheid of houdbaarheid. Kemin werpt zich op als innovatief en komt met verschillende oplossingen die microbiële groei voorkomen en oxidatie vertragen. 36 46 42

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4