NBT nr1 2024 Online

NBT MAGAZINE NR 1 2024 19 Op de vorige Horecava zagen we dat plant based en vegan geen noviteiten meer waren, maar nu normale onderdelen van de menukaart zijn. Dit jaar bleek dat nu robotisering en AI omarmd worden.” In totaal waren er ruim 64.000 bezoekers op Horecava 2024. Dat zijn er 4.000 meer dan vorig jaar. Om de beurservaring voor iedereen – publiek én exposant – zo aangenaam en effectief mogelijk te maken, heeft Horecava net als vorig jaar gewerkt met een data gedreven wervingssysteem. “Hierdoor hebben we het succes van 2024 behouden en was 84% van de bezoekers beslisser uit de branche. Maar belangrijker dan de aantallen is het enthousiasme van de exposanten en bezoekers. Bert Vossebelt van Vossebelt Vaatwastechniek zei: ‘Een goede Horecava betekent een goed jaar’. En een goede Horecava was het zeker. Van deelnemers hoorden we dat er nog nooit zo veel orders zijn geschreven, leads zijn verzameld en contacten zijn gelegd. Na deze editie zitten we vol ideeën voor Horecava 2025”, besluit Vrijenhoek. Meer informatie: RAI Amsterdam horecava@rai.nl | www.horecava.nl Als missie heeft Horecava om de groei en bloei van de horecabranche – en andere gerelateerde sectoren, zoals de bakkersbranche – te bevorderen te midden van snelle veranderingen. “De RAI was volledig benut, met hallen ingedeeld op productcategorieën, waarbij de behoeften van diverse branches centraal stonden”, gaat Vrijenhoek verder. “Van kassasystemen tot grootkeukenapparaten en interieurdesign, alles was overzichtelijk gepresenteerd. Speciale hallen, zoals de foodmarkt en fast casual zones, boden diverse oplossingen voor ondernemers, waaronder bakkers met een uitgebreid aanbod aan broden en belegde broodjes. Bakkers kwamen daar vooral op af. Deze doelgerichte indeling weerspiegelt Horecava’s missie om ondernemers te ondersteunen bij het versterken van hun bedrijf.” VOOR BAKKERS BIEDT DE OPKOMST VAN GENERATIE Z VEEL KANSEN, AANGEZIEN MENSEN BEREID ZIJN OM GEMAKKELIJK GELD UIT TE GEVEN AAN LEKKERNIJEN ZOALS CROISSANTS, GEVULDE KOEKEN EN KOFFIE Groeiende aanwezigheid robots en AI Voor bakkers bood Horecava verschillende boeiende activiteiten en innovaties. Zo heeft Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas in Woerden het NK Lekkerste Broodje op zijn naam geschreven met zijn Broodje Beef Teriyaki. “Opvallend was ook de groeiende aanwezigheid van robots, die nu daadwerkelijk functioneel werden ingezet. Zo was er een robot die ingrediënten verwerkte tot bereide maaltijden. Hoewel deze apparaten momenteel nog prijzig zijn, lijkt het aannemelijk dat ze in de toekomst in de branche te vinden zijn. Bovendien was kunstmatige intelligentie (AI) een opvallende trend, met bijvoorbeeld AI-gebaseerde personeelsplanning die rekening houdt met variabelen, zoals het weer en schoolvakanties. Deze innovaties bieden bakkers nieuwe mogelijkheden om hun bedrijfsvoering te verbeteren en te optimaliseren.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4