NBT nr1 2024 Online

18 NBT MAGAZINE NR 1 2024 NABESCHOUWING HORECAVA OP HORECAVA 2024 WERD DUIDELIJK HOE SNEL VERANDERING KAN GAAN “Horecava was dit jaar een groot succes”, zo laat Mineke Vrijenhoek van de organisatie weten. “Vooral het TrendLAB trok de aandacht en presteerde uitstekend. Het bood een waardevolle blik op de toekomst van de foodbranche. Een opvallende ontwikkeling is bijvoorbeeld het concept van ‘grab en go’, waarbij een apparaat beschikbaar is om broden of andere producten uit te halen wanneer de bakkerij gesloten is. De opkomst van de generatie Z, die steeds vaker buitenshuis eet en minder geneigd is om zelf te koken, creëert een opmerkelijke trend waar bakkers slim op kunnen inspelen. Voor bakkers biedt deze ontwikkeling veel kansen, aangezien mensen bereid zijn om gemakkelijk geld uit te geven aan lekkernijen zoals croissants, gevulde koeken en koffie. Deze verschuiving in eetgewoonten opent nieuwe mogelijkheden voor ambachtelijke bakkers om hun assortiment aan te passen en aantrekkelijke producten te bieden die aansluiten bij de behoeften van deze groeiende consumentengroep.” De organisatie van Horecava 2024, die plaatsvond van 8 tot en met 11 januari in RAI Amsterdam, is zeer te spreken over het verloop van de jaarlijkse vakbeurs. Het evenement voor onder anderen professionals uit de bakkersbranche stond vooral in het teken van professionalisering. Met stijgende prijzen, personeelstekorten, toenemende concurrentie en de steeds veranderende verwachtingen van klanten is een professionele aanpak essentieel voor ondernemingen. Hoewel ambacht en gastvrijheid voorop blijven staan, krijgen zaken als schaalvergroting en automatisering steeds meer aandacht. Horecava bood uitgebreide inzichten en oplossingen op deze gebieden.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4