Previous Page  18 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 18 / 52 Next Page
Page Background

De Hein Shopstone biedt de mogelijkheid

om te profiteren van de voordelen van een

ringtube-oven in de uitvoering van een winkel-

oven, en dit zonder schoorsteen en brander. De

oven werkt door middel van een combinatie van

elektrisch verwarmde warmtewisselaars behuisd

in thermosteen en de bekende Hein heetwater-

oventechniek. Een patent op dit vernieuwende

systeem is aangevraagd. Hiermee is het mogelijk

om flexibel te bakken in hoogste kwaliteit.

Specificaties

Het bakoppervlakte van de Shopstone bedraagt

twee tot vijf vierkante meter met afmetingen van

80x60 of 120x80 centimeter. Er is keuze uit vier of

vijf bakhaarden. De oven levert 19,5 kW totaalver-

mogen bij de maximale capaciteit. De oven is in

retro zwart verkrijgbaar.

Ecostone

Andere ovens die Hein op de IBA presenteert

zijn de Ecostone en de Woodstone. De Ecostone

wint warmte terug en slaat warmte op door de

thermosteenwanden. Hiermee wordt warmtever-

lies tot een minimum beperkt. De oven is puur

mechanisch, zonder elektronica. De temperatuur

van de uitlaatgassen bevindt zich met ongeveer

150° gemiddeld 52° onder de temperatuur van de

bakruimte. Baktijden worden hiermee met 10%

gereduceerd en bakpauzes zijn nagenoeg niet

meer nodig.

Universal Woodstone

De Universal Woodstone is een ringtube-oven die

probleemloos van houtoven naar gas- of olie-aan-

gedreven oven kan worden omgezet. Niet alleen

houtblokken, maar ook gedrukt hout en houtbri-

ketten kunnen worden gebruikt als brandstof. Met

deze oven kan er milieubewust en traditioneel

gebakken worden: met hout, op steen.

Liftmaster en FlexBaker-UV

Met de Liftmaster heeft Hein een lader en losser

ontwikkeld die aan alle kwaliteitseisen van Hein

voldoet. Alle zichtbare delen zijn van RVS en de

Liftmaster is esthetisch verantwoord, stabiel en

TÜV-erkend. De FlexBaker-UV maakt het moge-

lijk om producten die voor 80% zijn afgebakken

dagenlang te bewaren op locatie. De bewaarcel

werkt met UV-licht om te voorkomen dat uit-

droging of schimmelvorming ontstaat. Zo kan er

snel en flexibel worden ingesprongen op de wens

van de klant zonder dat dit ten koste gaat van de

kwaliteit.

Hein Backofenbau is aanwezig tijdens de IBA,

in hal B5 op stand 140. Van Asselt & Alferink

zal als distributeur voor de Benelux aanwezig in

München.

Meer informatie:

Van Asselt & Alferink

Tel. +31 (0)345 820204

www.vanasseltenalferink.nl

Hein Backofenbau staat dit jaar op de IBA en het

bedrijf heeft veel nieuws. Het belangrijkste hier-

van is wellicht de introductie van de Shopstone

oven, waarmee bakken op steen met ringtube-

oventechniek en een grote opslagcapaciteit moge-

lijk is. Daarnaast zijn er de Ecostone, Universal

Woodstone, Liftmaster en FlexBaker-UV.

Shopstone grootste nieuws van

Hein

tijdens IBA 2015

S

P E C I A L

:

I B A 2 0 1 5

NB T M

A G A Z I N E

N R

4 2 0 1 5

18