De Hein Shopstone biedt de mogelijkheid
om te profiteren van de voordelen van een
ringtube-oven in de uitvoering van een winkel-
oven, en dit zonder schoorsteen en brander. De
oven werkt door middel van een combinatie van
elektrisch verwarmde warmtewisselaars behuisd
in thermosteen en de bekende Hein heetwater-
oventechniek. Een patent op dit vernieuwende
systeem is aangevraagd. Hiermee is het mogelijk
om flexibel te bakken in hoogste kwaliteit.
Specificaties
Het bakoppervlakte van de Shopstone bedraagt
twee tot vijf vierkante meter met afmetingen van
80x60 of 120x80 centimeter. Er is keuze uit vier of
vijf bakhaarden. De oven levert 19,5 kW totaalver-
mogen bij de maximale capaciteit. De oven is in
retro zwart verkrijgbaar.
Ecostone
Andere ovens die Hein op de IBA presenteert
zijn de Ecostone en de Woodstone. De Ecostone
wint warmte terug en slaat warmte op door de
thermosteenwanden. Hiermee wordt warmtever-
lies tot een minimum beperkt. De oven is puur
mechanisch, zonder elektronica. De temperatuur
van de uitlaatgassen bevindt zich met ongeveer
150° gemiddeld 52° onder de temperatuur van de
bakruimte. Baktijden worden hiermee met 10%
gereduceerd en bakpauzes zijn nagenoeg niet
meer nodig.
Universal Woodstone
De Universal Woodstone is een ringtube-oven die
probleemloos van houtoven naar gas- of olie-aan-
gedreven oven kan worden omgezet. Niet alleen
houtblokken, maar ook gedrukt hout en houtbri-
ketten kunnen worden gebruikt als brandstof. Met
deze oven kan er milieubewust en traditioneel
gebakken worden: met hout, op steen.
Liftmaster en FlexBaker-UV
Met de Liftmaster heeft Hein een lader en losser
ontwikkeld die aan alle kwaliteitseisen van Hein
voldoet. Alle zichtbare delen zijn van RVS en de
Liftmaster is esthetisch verantwoord, stabiel en
TÜV-erkend. De FlexBaker-UV maakt het moge-
lijk om producten die voor 80% zijn afgebakken
dagenlang te bewaren op locatie. De bewaarcel
werkt met UV-licht om te voorkomen dat uit-
droging of schimmelvorming ontstaat. Zo kan er
snel en flexibel worden ingesprongen op de wens
van de klant zonder dat dit ten koste gaat van de
kwaliteit.
Hein Backofenbau is aanwezig tijdens de IBA,
in hal B5 op stand 140. Van Asselt & Alferink
zal als distributeur voor de Benelux aanwezig in
München.
Meer informatie:
Van Asselt & Alferink
Tel. +31 (0)345 820204
www.vanasseltenalferink.nlHein Backofenbau staat dit jaar op de IBA en het
bedrijf heeft veel nieuws. Het belangrijkste hier-
van is wellicht de introductie van de Shopstone
oven, waarmee bakken op steen met ringtube-
oventechniek en een grote opslagcapaciteit moge-
lijk is. Daarnaast zijn er de Ecostone, Universal
Woodstone, Liftmaster en FlexBaker-UV.
Shopstone grootste nieuws van
Hein
tijdens IBA 2015
S
P E C I A L
:
I B A 2 0 1 5
NB T M
A G A Z I N E
N R
4 2 0 1 5
18