NBT Magazine nr4-2023 Online

NBT MAGAZINE NR 4 2023 13 Dat is natuurlijk een groot compliment voor onze lijn, maar wij zien wel dat de kwaliteit die wij en Van ’t Wout leveren optimaal is. Met onze oliebollenlijn ben je verzekerd van de beste bak, maar daar betaal je ook voor. Dus wat ik met Jory nu aan het onderzoeken ben, is of we de lijn in de toekomst scherper in de markt kunnen zetten.” Jory is sinds twee jaar betrokken bij Van ’t Wout en heeft de rol van Aat overgenomen. “Ik vind het leuk om in te zetten op vernieuwing bij Van ’t Wout. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig geweest met 3D-programma’s, waardoor je via je telefoon door middel van augmented reality een nieuwe CP-lijn als het ware rechtstreeks in je bakkerij kunt bekijken”, aldus Jory. “Maarten en ik zetten de samenwerking met positieve nieuwe energie voort en dat werkt erg prettig. Hij kijkt op eenzelfde manier naar vernieuwing en modernisering als ik.” Hoge kwaliteit Ondanks dat hij als nieuwkomer in de branche misschien nog niet alle fijne kneepjes kent, is Jory enorm te spreken over de onderdelen en producten die Van ’t Wout levert aan dealers, in het bijzonder de oliebollenlijn van Ter Haar. “Onlangs liep ik rond op een vakbeurs waar ik toch meerdere van dit soort lijnen heb zien staan en ik vind de CP er met kop en schouders bovenuit steken”, stelt hij. “Je ziet direct dat er een degelijke machine staat, van gedegen bouwkwaliteit en waar goed over is nagedacht.” Maarten vult aan: “Het afwerkingsniveau is van de bovenste plank. Dat is iets wat een bakker misschien over het hoofd ziet, maar waar het oog van een metaalbewerker of dealer direct op valt. Wij gaan simpelweg niet akkoord met slecht afgewerkte producten. Maar dat is iets waar we ons bij Van ’t Wout niet druk over hoeven maken. Al twintig jaar staat de combinatie Van ’t Wout en Ter Haar voor kwaliteit.” De beste bak, voor de beste bol Ter Haar weet goed wat voor bakkers wel en niet wenselijk is, ook als het gaat om oliebollenbakken. Die kennis deelt Ter Haar met Van ’t Wout bij het ontwikkelen van nieuwe frituurbakken en andere onderdelen. “Van ’t Wout heeft bijvoorbeeld een wat diepere bak gemaakt, waar meer vet in gaat. Dat is voordelig voor het vasthouden van de nodige warmte. Daarnaast zijn de bakken geïsoleerd, want ook wanneer je bijvoorbeeld in de winter buiten je oliebollen bakt, mag de temperatuur niet te ver zakken want dan zuigt de oliebol zich vol met vet. De kwaliteit van de oliebol hangt natuurlijk af van het beslag dat de bakker maakt, maar volgens mij is de kwaliteit van de bak waar de bol in wordt gebakken net zo belangrijk. Bij onze CP-modellen weet je zeker dat je goed zit”, besluit Maarten. Meer informatie: Metaalindustrie Van ’t Wout Tel. 0174-292015 info@vantwout.com www.vantwout.com Ter Haar Bakkerijmachines Tel. 0548-616088 info@terhaarnijverdal.nl www.terhaarnijverdal.nl Maarten ter Haar van Ter Haar Bakkerijmachines hebben in hun bakkerij moet de oliebollenlijn niet het hele jaar in de weg staan. Door ‘m om te toveren tot werkbank maken we ‘m 365 dagen per jaar rendabel.” Nieuwe generaties Samen met Mark ter Haar heeft Maarten onlangs het stokje overgenomen van zijn voorgangers Albert en Jan als directie van de firma Ter Haar. “Het leuke is dus dat beide bedrijven een nieuwe generatie aan het roer hebben. Sinds april dit jaar ben ik eigenaar van Ter Haar, en daarvoor werkte ik er als werkvoorbereider en planner. Toen had ik contact met Aat en Peter van Van ’t Wout en nu met Jory en Stefan”, vertelt Maarten. “De samenwerking loopt al heel lang en de kwaliteit die Van ’t Wout aan ons levert is altijd hoog geweest en gebleven. Daar hoeven wij als nieuwe generatie niks aan te veranderen. Bij Ter Haar wijken we ook eigenlijk nooit af van roestvrijstalen producten en onderdelen van de kwaliteit van Van ’t Wout. Kwaliteit is iets waar wij nooit op zullen inboeten.” Bij Ter Haar is de CP-oliebollenlijn ook verder doorontwikkeld. Als optie is hierop nu ook een automatisch doorschuifsysteem leverbaar. “Je kunt als organisatie immers niet stilzitten”, vindt Maarten. “Waar wij destijds de eerste waren met een oliebollenlijn als deze, zie je nu verschillende concurrenten met iets soortgelijks. HET BELANGRIJKSTE UITGANGSPUNT IS: ALS ER NIET GEFRITUURD WORDT, MOET DE LIJN GEBRUIKT KUNNEN WORDEN ALS WERKBANK Jory Toetenel van Metaalindustrie Van 't Wout

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4