Previous Page  4 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 4 / 44 Next Page
Page Background

VOORGEBAKKEN

VOORGEBAKKEN

VOORGEBAKKEN

Voorgebakken

Dit is alweer de laatste uitgave van het jaar

en dan krijg je het besef dat een jaar snel

voorbij gaat. Iedereen zal op zijn eigen

manier het jaar de revue laten passeren.

Wat we dit jaar allemaal hebben kunnen

waarnemen, is dat ook 2014 het jaar van

de onzekerheden is gebleven. Ondanks

dat wij opereren in de foodsector gaat het

ook ons deurtje niet voorbij. Laten we het

positief bekijken en hopen dat de feestda-

gen ‘de omzet’ gaan brengen waar we het

uiteindelijk allemaal voor doen.

Wat we dit jaar sterk hebben gezien is

toch een soort zoektocht naar specialisatie

van bakkers, iets dat velen geen windei-

eren heeft gelegd. Daarbij doel ik op het

maken van authentieke (desem)broden.

De vloeroven is hierdoor in veel bakke-

rijen of winkels teruggekeerd. Daarnaast

zien we tegelijkertijd ook een bedreiging,

omdat steeds meer mensen besluiten de

hoeveelheid koolhydraten in hun voeding

drastisch te verminderen. Maar ook hier

wordt op ingespeeld door actieve onder-

nemers onder ons, die speltbrood als goed

alternatief bieden.

In deze editie komen de termen duur-

zaamheid en innovatie naar voren. Het

consumentengedrag op het gebied van

brood en catering kent snelle ontwikkelin-

gen. Nieuwe ideeën en innovaties zijn de

sleutel tot succes en voor het vernieuwen

van equipment en winkelinrichting kunt u

tevens duurzaam denken en aanschaffen.

Innovatie heeft altijd met verandering en

vernieuwing te maken. Door bijvoorbeeld

technische innovaties kunt u efficiënter

en effectiever gaan produceren. U kunt

ook innoveren op het gebied van product-

ontwikkeling waardoor u nieuwe klanten

of zelfs bestaande klanten beter aan uw

kunt bindt. Als u in deze keten de term

duurzaamheid kan laten zien, raakt u de

consument nog meer!

Om bij besparingen te blijven is het ook

zinvol om uw verzekeringsportefeuille

tegen het licht te houden. Op economisch

vlak is het voor elke ondernemer zaak om

kosten te analyseren. Waar kan worden

bespaard en waar kunt u saneren? Dit

kunt u doortrekken naar uw verzekerings-

portefeuille, wat weer een mooi bruggetje

is naar de Verzekeringsspecial in deze uit-

gave van NBT Magazine. Kijk aandachtig

en kritisch met uw adviseur naar uw eigen

verzekeringsportefeuille, want er is vaak

sprake van onderverzekering op bijvoor-

beeld het machinepark, maar er is ook

vaak sprake van een overlapping van ver-

zekeringen. Kostenbesparing is hier dan al

snel te realiseren.

Tot slot wil ik namens NBT Magazine

iedereen bedanken die het afgelopen jaar

geadverteerd heeft. Zonder uw steun had

NBT Magazine dit jaar niet tot stand kun-

nen komen. Wij rekenen er dan ook op dat

u volgend jaar ons vakblad weer weet te

vinden. Ook wil ik via deze weg alle lezers

bedanken en vooral een voorspoedig ver-

loop van de rest van dit jaar wensen. Mag

2015 ons allen in gezondheid bereiken en

laten we hopen op een succesvol jaar!

Peter Eversdijk

Voorzitter NBT, branchegroep van de

Koninklijke Metaalunie

NBT

magazine

4