NBT nr 6-2022 Online

NBT MAGAZINE NR 6 2022 24 COVERSTORY VEENHUIZEN GROEP WINKELOVENS MIWE heeft naast de grotere productieovens ook een hoogwaardig aanbod van winkelovens in haar assortiment. Met de MIWE Econo (convectieoven) en de MIWE Condo (dekoven) heeft MIWE twee sterke troeven in handen waarmee ja als bakker alle producten in de winkel kan afbakken, ieder met hun eigen bak-karakteristiek. De MIWE Econo is bijzonder geschikt als bake-off oven voor stukswerk, getoerd gerezen, korstwerk en dergelijke. De oven is voorzien van regelbare ventilatorsnelheden, stomen in milliliters, schoonmaaksysteem en uiteraard de bakeigenschappen die men van MIWE gewend is. De MIWE Condo is een elektrische dekoven met regelbare boven- en onderwarmte, uitermate geschikt voor vloerproducten, maar ook voor soezen, cake en andere producten die een rustige bakatmosfeer nodig hebben. De BackCombi biedt de mogelijkheid om op één ovenplek beide bakkamers te plaatsen; dus convectie en dekoven gestapeld, op één vierkante meter. Als er ook nog eens in plaats van water-injectie, volwaardige stoom nodig is, heeft MIWE ook nog de Aero ontwikkeld. Deze alleskunner biedt alle mogelijkheden die een convectieoven kan bieden. Vooral voor het bakken van deegstukken is deze oven bijzonder geschikt. De ovens van MIWE stomen overigens in milliliters en niet in seconden zoals vele andere merken doen. Hiermee weet je exact hoeveel stoom je toevoegt aan je bakproces en heb je dus meer grip. Uiteraard zijn alle winkelovens uit te rusten met een rijskast onder de oven. ALLES IN EIGEN HUIS GEPRODUCEERD Naast het uitgebreide aanbod in ovens werden de koel- en vriessystemen van MIWE ook getoond en de mogelijkheden uiteengezet. MIWE is in alle opzichten een totaalleverancier en heeft natuurlijk een uitmuntende reputatie opgebouwd met haar systemen. Dat begint bij ontwikkeling, maar de manier waarop MIWE haar ovens en andere oplossingen bouwt, is net zo belangrijk. Van A tot Z produceert MIWE haar productieovens in eigen beheer, in eigen huis in Arnstein. Het begint bij het rvs plaatwerk en het eindigt met het assembleren van de Roll-in e+, thermo static tot electro modellen. Een knap staaltje Deutsche Gründlichkeit. VEENHUIZEN GROEP De Veenhuizen Groep is de laatste jaren hard gegroeid. Als we kijken naar het recente verleden, zien we dat nog geen tien jaar geleden de vertegenwoordiging van MIWE in Nederland onderdeel werd van de activiteiten van de Veenhuizen Groep en inmiddels kent het bedrijf vele andere disciplines. Ook intern is er veel veranderd bij de Veenhuizen Groep en Patrick Veenhuizen heeft een team van mensen om zich heen verzameld die ervoor zorgt dat alles zowel in de organisatie als richting klanten op rolletjes loopt. Zo is Bas Holshuijsen aangetrokken als Algemeen Bestuurder en hij vertelt: “De Veenhuizen Groep heeft zich als voornaamste doel gesteld om food gerelateerde bedrijven en ondernemers te ontzorgen op het gebied van warmte- en koudetechniek. Naast onze exclusieve samenwerkingsverband met MIWE, bieden we ook oplossingen op het gebied van ijsverwerking. Ons bedrijf is opgesplitst in verschillende afdeling zoals Food-, Bakery-, Ice Cream-, Cool- en Climate Solutions, maar service is en blijft de basis voor ons. Geen verkoop zonder service en vice versa. Dat maakt ons ook zo sterk, dat we beide expertises onder één dak hebben.” Naast de ovens van MIWE, heeft de Veenhuizen Groep een aanbod op het gebied van ijsbewerking waarmee je ook als bakker een hoogwaardig product kunt produceren. Met de GeloLab van GeloStandard is het makkelijker dan ooit om de lekkerste ijssoorten te bereiden en samen met Kälte-Rudi richt Veenhuizen Ice Cream Solutions zich op zowel de traditionele ijskeukens en ijssalons, maar ook steeds meer op (banket)bakkerijen. Daarbij komt de intensieve samenwerking met Vipam – waar Leon van Riswijk en Arjan van de Rovaart mee waren om vanuit Vipam hun verhaal te vertellen en te laten zien waar zij sterk in zijn – Matthias Burkhardt en Patrick Veenhuizen

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4