NBT Magazine nr 6-2023 Online

NBT MAGAZINE NR 6 2023 4 INHOUD P. 16 NABESCHOUWING IBA Het zit er weer op maar wat hebben wij genoten van IBA 2023. Eindelijk kon het weer na vijf jaar en dat was duidelijk te merken. Niet eens zozeer aan het aantal exposanten of bezoekers – want beide waren lager dan in 2018 – maar wel aan de sfeer, de innovaties die getoond werden en aan de positieve gesprekken. Kwaliteit boven kwantiteit, dat was IBA voor ons. P. 13 DIVARDY Divardy was ‘gewoon’ weer aanwezig als exposant tijdens IBA en als wij David Rijke spreken horen we dat zij over belangstelling niet te klagen hebben. “Waar we ons voornamelijk op specialiseren, is het beladen en ontladen rondom de tunneloven. Daar is veel vraag naar en dat merken we hier ook op IBA.” P. 9 ROYAL KAAK Hoe ziet de groene bakkerij van de toekomst eruit? Als het aan Royal Kaak ligt, produceert deze bakkerij in ieder geval ‘Food without Footprint’. Duurzaamheid, energiebesparing, voedselverspilling minimaliseren en zuinig omgaan met water zijn thema’s die binnen Royal Kaak de focus hebben en dat alles wordt onder de noemer Food without Footprint verder uitgedragen. P. 6 BURNEX Bakkers zitten tegenwoordig steeds minder te wachten op nachtdiensten draaien. Bakkerij-eigenaar Arjan van der Eijk maakte dat begin dit jaar met eigen ogen mee. Voor hem was dat het teken om in actie te komen. In samenwerking met Burnex zette hij begin november de eerste stappen om de werktijden aan te passen. 6 13 16 9

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4