Previous Page  15 / 84 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 15 / 84 Next Page
Page Background

15

G

E Z O N D E

V O E D I N G

B E L A N G R I J K

V O O R

O G E N

Directeur van Centrop, Roy

Aandekerk, licht toe: “Het Centrop

is sterk in het verzorgen van goede

afspraken met leveranciers. Wij kij-

ken echter altijd naar de markt of wij

onze leden iets kunnen aanbieden

wat hen kan versterken. Goed voor

Ogen is zo’n concept, die bij uit-

stek geschikt is voor de zelfstandige,

ondernemende opticien. Het biedt

onze leden de mogelijkheid om op

een bijzondere wijze persoonlijke

aandacht te geven aan hun klan-

ten. Het effect van gezonde voeding

wordt steeds duidelijker en koken

is een ‘hot’ item. Kijk maar naar

het succes van de kookprogramma’s,

zoals 24Kitchen.”

“Wij hebben besloten voor een

samenwerking, waarbij al onze

leden automatisch meedoen met het

Goed voor Ogen concept. Het staat

hen verder vrij om extra onderdelen

toe te voegen, zoals bijvoorbeeld

deelname aan de Goed voor Ogen

week of een koppeling op de eigen

website met de receptenpagina.”

Landelijke dekking

Voor ‘Goed voor Ogen’ biedt de

samenwerking meer mogelijkheden,

doordat er nu sprake is van een

landelijke dekking van zelfstandige

opticiens. Rob Trompper: “Goed

voor Ogen was op zoek naar expan-

sie. Ons concept koppelt ‘oogzorg’-

informatie aan marketing, waarbij

de oogzorg een meer pragmatische

invulling krijgt. Er valt veel preven-

tieve winst te behalen, we mogen de

resultaten uit de Areds-studies niet

negeren. Hoeveel mensen bijvoor-

beeld lopen er niet rond met risico

op- of beginnende macula degene-

ratie in Nederland. De opticien kan

daar een belangrijke rol in spelen.

Dick en ik kiezen voor een laag-

drempelige marketing om de oog-

gezondheid heen. Wij willen oog-

gezonde voeding in relatie met goed

zicht niet te zwaar maken, maar juist

aangeven dat het heel leuk en ‘nor-

maal’ is om op je voeding te letten.”

Op 30 september verscheen in De

Telegraaf een speciale bijlage over

het onderwerp ‘Ode aan de Ogen’.

Goed voor Ogen had in deze bij-

lage een paginagrote advertentie

geplaatst. Consumenten konden

naar aanleiding hiervan dus bij de

Centrop / Goed voor Ogen deelne-

mers terecht.

Goed voor Ogen-week

Van 1 t/m 8 november a.s. wordt

alweer de derde Goed voor Ogen-

week gehouden. Deze keer heb-

ben zij iets bijzonders ontwikkeld;

Macarons op basis van oranje

paprika en blauwe bosbessen (beide

super ooggezonde producten!).

Deelnemers aan de Goed voor Ogen

-week ontvangen na aanmelding een

aantal give-aways, consumentenfol-

ders, advertenties en een persbericht.

Wilt u meer weten over Goed voor

Ogen of over de unieke samenwer-

king tussen Centrop en Goed voor

Ogen? Neem gerust contact op met:

Het Centrop

Tel. +31 (0)26 364 80 48

www.centrop.nl

Centrop vindt vrijheid van keuzes voor haar leden zeer belangrijk. In dit

kader past ook een samenwerking met Goed voor Ogen. Goed voor Ogen

is een consumenteninformatieplatform over ontwikkelingen rondom het

mooie vakgebied van de opticien. Goed voor Ogen is opgezet door twee

optometristen en oud optiekondernemers, Rob Trompper en Dick van

Mastrigt. Simpelweg behandelen zij alles wat ‘goed voor ogen’ is en dan met

name belangrijke voeding voor de ogen. Het is bewezen dat gezonde voe-

ding voor de ogen, met name op hogere leeftijd en bij ziektes, positief kan

uitpakken. Met als uitgangspunt de 'oogvoeding' maakt Goed voor Ogen

heerlijke recepten met uitleg waarom dit nu juist zo goed is.

Unieke samenwerking Centrop en Goed voor Ogen

de

opticien