NBT nr1 2024 Online

28 NBT MAGAZINE NR 1 2024 VOORBESCHOUWING GROOT JUBILEUMFEEST OP DE DAG VAN HET AMBACHT TER ERE VAN 25 JAAR DUTCH PASTRY TEAM Het Dutch Pastry Team bestaat uit professionele en vakbekwame patissiers die het ambacht ‘patisserie’ verheffen tot kunst. Jaarlijks organiseert het team de vakwedstrijden ‘Dutch Pastry Award’ en ‘De Beste Bonbon van Nederland’, in 2024 wederom gehost in Evenementenhal Gorinchem. Daarnaast nemen teamleden deel aan (internationale) wedstrijden, verzorgen zij demonstraties, delen kennis en inspiratie en ontwikkelen recepturen en mallen voor sponsoren en vakbladen. De ambitievolle leden doen dit geheel vrijwillig met gezamenlijke doelen; de bakkerij branche in Nederland naar een hoger niveau tillen, (inter)nationaal de Nederlandse patisserie een hoogwaardige uitstraling geven en de jeugd/vakmensen enthousiasmeren voor verfijnde patisserie. Op de Dag van het Ambacht bewonder je indrukwekkende showstukken en taarten van de Dutch Pastry Awarddeelnemers. Tijdens het ochtendprogramma zie je als bezoeker bonbons op fraaie plateaus voor de bonbonwedstrijd staan. Deelnemers van deze wedstrijd werken hier doorgaans weken tot maanden aan. Je kan daarnaast de bonbonmal “Crystal” aanschaffen die ontwikkeld is door Kiki Suijkerbuijk, evenals de eerder door het Dutch Pastry Team ontwikkelde mallen. Maar bovenal zal op dat moment de door Joeri Vandekerkhove ontwikkelde nieuwe bonbonmal worden onthuld, welke gebruikt zal worden voor de Beste Bonbon van 2025. Corine Visser, Head of Event van Bakkersvak en IJs-Vak: "Deze jubileumeditie belooft een feestelijke viering te worden waar vakmanschap en innovatie in de patisserie en chocolaterie samenkomen. We zijn vereerd om dit jubileum samen met Dutch Pastry Team te vieren en kijken uit naar een inspirerende dag vol hoogtepunten." Op maandag 11 maart 2024 staat Evenementenhal Gorinchem in het teken van ambacht. Met als thema vegan en allergenenvrij zijn er volop demonstraties, wedstrijden en proeverijen tijdens De Dag van het Ambacht. Het belooft een bijzondere dag te worden, met als een van de hoogtepunten de viering van 25 jaar Dutch Pastry Team. De locatie biedt opnieuw een prachtig podium voor de Dutch Pastry Award en de Beste BonBon van Nederland. WAAR AMBACHT EN AUTOMATISERING SAMEN KOMEN EEN COMPACTE MACHINE VOOR DE AMBACHTELIJKE BAKKERIJ De minirex Multi Een flexibele opbolmachine met een enorm gewichtsbereik (8 tot 330 gram), uitbreidbaar met o.a. een langmaker of rustkastje met stempelinstalatie. We helpen u graag met de oplossing voor uw bedrijf. Koenig Benelux I De Vort 2a I 4225SJ Noordeloos I +31.183.6828.68 I info_nl@koenig-rex.com I www.konig-rex.nl advertentie

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4