NBT nr1 2024 Online

4 NBT MAGAZINE NR 1 2024 INHOUD P. 21 COVERSTORY DIVARDY Divardy legt de focus op het ontwikkelen van innovatieve machines voor de middelgrote bakkerij, zoals verrijdbare depanners. David Rijke, oprichter en eigenaar: “Wij zijn de geschikte partner voor middelgrote bakkerijen die hun eerste stappen willen maken voor het automatiseren van hun productieprocessen.” P. 16 HAS FOOD EXPERIENCE Op 30 januari vond de jaarlijkse HAS Food Experience plaats. Tijdens deze dag tonen studenten door hen ontwikkelde producten en concepten. De redactie van NBT Magazine liep een rondje langs de stands en sprak veelbelovende jonge talenten met innovaties op het gebied van brood en banket. P. 14 SCHUBERT Hellema, de bakkerij uit Noord-Friesland, had voor de productie van al haar verschillende koekjes een verpakkingsmachine nodig die snel van formaat en materiaal kon wisselen. De robotondersteunde bovenlaadmachine van de Duitse verpakkingsmachinefabrikant Schubert bood de uitweg. P. 10 INTERVIEW: INCUBAKER Eva Jansen, oprichter van Incubaker, helpt bedrijven in de bakkerijketen om hun ondernemingen te verduurzamen door middel van innovatie. “Afhankelijk van het bedrijf en wat het wil bereiken, kijken we samen wat er nodig is en welke partijen we samen moeten brengen om doelen te realiseren.” 10 16 21 14

RkJQdWJsaXNoZXIy MTAyNDU4