Previous Page  29 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 29 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

2 2 0 1 7

29

Vooral de grote verbeteringen op het gebied van

kwaliteit, versheid en houdbaarheid én de verkorte

productietijd zijn de USP’s van vacuüm koelen.

Stapje voor stapje merk je dat de bakkers er naar gaan

kijken als alternatief voor de conservatieve manier

van bakken en koelen.”

In Nederland is Bakkerij Vreugdenhil als eerste bak-

ker gaan ‘bakken’ met vacuüm koelen en tijdens

Interpack was in een film over het onderwerp duide-

lijk te zien dat er naar tevredenheid gewerkt wordt.

“Als een klant aangeeft dat hij door vacuüm koelen

toe te passen in het productieproces zijn kwaliteit

verbeterd heeft en zijn producten naar een hoger

plan zijn getild, maakt ons dat enorm trots natuurlijk.

Helemaal omdat Vreugdenhil de beste bakker van

Nederland is. Daar heeft Vacuum Cooling mede aan

bijgedragen, zo geven ze zelf aan. Het vergt kennis

en kunde om ermee te kunnen werken, maar dan

brengt het ook een daadwerkelijke verbetering aan

het product”, zo vertelt Maarten.

VERPAKKINGSINTEGRATIE

Met BVT End of Line heeft de BVT Group nu dus ook de mogelijkheid om klanten aan het einde van de productielijn

van dienst te zijn. “Dat is geen nieuwe tak van sport voor ons, maar we hebben het op een andere manier ingevuld.

Door BVT End of Line te integreren in de BVT Group tonen we aan dat we turn key klantspecifieke oplossingen kunnen

bieden. Met BVT End of Line specialiseren we ons in verpakkingsintegraties. Daarmee ontwikkelen we verpakkingslijnen,

waarbij we verschillende verpakkingsmachines van externe leveranciers integreren. We leveren dan ook een concept

waar de bakker optimaal mee kan werken. Alle besturingssystemen zijn naadloos op elkaar afgestemd en geïntegreerd.”

TURN KEY

“Deze vier pijlers samen vormen de BVT Group”, zo vervolgt Maarten. “We kunnen hiermee turn key solutions of totale

lijnconcepten bieden, maar om een stap verder te gaan en kwaliteitsgarantie naar een hoger plan te tillen, hebben we

ook een nieuwe tool ontwikkeld: een 3D-camera waarmee we in het productieproces de telling en kwaliteits, vorm- en

kleurbewaking in beeld kunnen brengen. Ook dit hebben we tijdens Interpack laten zien op onze stand en de reacties

waren louter positief.”

BAS 360

Om alle onderdelen die BVT en NewCap kunnen bieden samen te brengen, is er overkoepelend ook nog een nieuw sys-

teem ontwikkeld: BAS 360 (Bakery Analysing Software 360). “Het was voor ons noodzakelijk om een systeem te ontwik-

kelen waarmee onze klanten hun productie optimaal kunnen monitoren om het rendement van de productie te verhogen.

Wanneer moet een servicebeurt ingepland worden bijvoorbeeld om stilstand te voorkomen? BAS 360 constateert wanneer

een lijn wat zwaarder begint te lopen en waarschuwt dat er service en onderhoud gepland moet worden. Het gaat er uit-

eindelijk om dat onze klanten efficiënter kunnen werken. De informatie en data die vanuit de lijn komt, wordt verzameld

om inzage te krijgen in het proces. We kunnen ook hier weer van A tot Z, dus de hele lijn monitoren en we stoppen niet

bij onze eigen machines. BAS 360 kan alle machines binnen uw productielijn monitoren.”

Al met al keek Maarten al tijdens de beurs vol tevredenheid naar de

deelname van de BVT Group. “Interpack bewijst dat het ook voor de

bakkersbranche een hele interessante beurs is. Voor ons is het in ieder

geval een zeer belangrijke beurs, mede omdat de bakkersbranche ruim

vertegenwoordigd is. We zijn heel blij met de positieve respons die we

gekregen hebben”, zo besluit Maarten.

Meer informatie:

BVT Bakery Services BV

Tel. +31 (0)412 699008

www.bvtbs.com

NewCap Bakery Services BV

Tel: +31 (0)30 636 1006

www.newcapbs.com