NB T M
a g a z i n e
n r
2 2 0 1 7
34
R
e p o r t a g e
De Sonneveld Group is als bekende leverancier van broodverbetermiddelen, brood-
mixen en lossingsmiddelen de partner van zowel ambachtelijke als industriële bak-
kerijen en nauw verbonden aan het European Bakery Innovation Centre. Wil van Gils
stelt de beide bedrijven kort voor:
SONNEVELD
“Sonneveld is een alom bekende producent en leverancier van bakkerijgrondstof-
fen en klant specifieke oplossingen voor de bakkersbranche. Naast het leveren van
broodverbetermiddelen, brood- en banketmixen, lossingsmiddelen en dergelijke helpt
Sonneveld de bakkerijsector ook op andere manieren vooruit: het bedrijf biedt onder-
steuning voor een optimale proces-, brood- en banketkwaliteit, ondersteunt activitei-
ten om de bakkerijsector gezond te houden en ontwikkelt nieuwe productconcepten.
Bij dit laatste en bij de ontwikkeling van kennis over bakkerijproducten en -processen
komt het open innovatiecentrum EBIC om de hoek kijken.”
EBIC
Over EBIC zegt Van Gils: “Sonneveld wil altijd voorop lopen in de branche. Daar
komt ook de oprichting van het EBIC door Sonneveld vandaan. EBIC is een open,
internationaal innovatiecentrum voor spelers in de Europese bakkerijketens en daar
ver buiten. Het platform is bedoeld voor productontwikkeling, onderzoek en het delen
van kennis. Het EBIC experimenteert continu met innovatieve grondstoffen, niet alleen
voor Sonneveld, maar ook voor andere klanten. Het verschil? Sonneveld levert com-
mercieel ondersteunende producten aan bakkers, zowel ambachtelijk als industrieel,
en het EBIC zorgt op een veel kleinere schaal voor de innovaties en kennisontwikke-
ling die dat mogelijk maken.”
HET GEBEURT VAKER DAT WE IN NBT MAGAZINE EEN REPORTAGE HEBBEN OVER EEN BAKKERIJ DIE ÉÉN OF MEERDERE NIEUWE OVENS
OF AANVERWANTE APPARATUUR AANGESCHAFT HEEFT. DIT KEER IS HET IETS SPECIALER, WANT WIJ SPRAKEN MET WIL VAN GILS VAN
SONNEVELD. HET BEDRIJF IS ÉÉN VAN DE MARKTLEIDERS OP HET GEBIED VAN HET ONTWIKKELEN VAN INNOVATIEVE EN KLANTSPECIFIEKE
OPLOSSINGEN VOOR DE BAKKERIJSECTOR. SONNEVELD WERKT ZOALS WAARSCHIJNLIJK WEL BEKEND SAMEN MET HET OPEN INNOVATIE-
CENTRUM EBIC (EUROPEAN BAKERY INNOVATION CENTRE), DE PROEFBAKKERIJ DIE INNOVEERT OP HET GEBIED VAN GRONDSTOFFEN EN
APPLICATIES. EN NET ALS EEN REGULIERE BAKKERIJ IS OOK HIER ZO NU EN DAN NIEUWE APPARATUUR NODIG. IN DIT GEVAL EEN AANTAL
OVENS VAN HET MERK HEIN. HOE GING DAT IN ZIJN WERK? DAT IS WAT WIJ VROEGEN AAN WIL VAN GILS.
INNOVATIECENTRUM EBIC
MODERNISEERT MET NIEUWE
HEIN-OVENS