Previous Page  35 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 35 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

2 2 0 1 7

35

JUBILEUM

Onlangs bestond het EBIC tien jaar en om dit te vieren is de applicatiebakkerij hele-

maal vernieuwd. “In tien jaar is de techniek natuurlijk veel veranderd en als proefbak-

kerij is het natuurlijk extra belangrijk om altijd de allernieuwste apparatuur te heb-

ben. Alleen zo kunnen de beste bakresultaten gegarandeerd worden”, aldus Van Gils.

“Bovendien is er sprake van een uitbreiding: van zes naar twaalf werkplekken.”

EISEN

Bij de keuze voor nieuwe apparatuur wordt er door een proefbakkerij nét even ande-

re eisen gesteld dan door een reguliere bakkerij: “In principe zijn de verschillen niet

zo heel groot, omdat wij met soortgelijke apparatuur moeten werken als de bakker

die onze producten uiteindelijk gebruikt. Wel is het zo dat een proefbakkerij niet op

zo’n grote schaal hoeft te produceren als een industriële bakker. Qua formaat zijn de

benodigde ovens meer te vergelijken met ovens op een bakkerijschool dan met een

productieoven bij een bakkerij.”

“Daar staat tegenover dat er hogere eisen worden gesteld aan de flexibiliteit. Zo moe-

ten er veel verschillende soorten producten en in diverse hoeveelheden afgebakken

kunnen worden”, vervolgt Van Gils. “Bovendien is de afbakkwaliteit van groot belang,

met name dat de afwijkingsmarges niet te groot zijn. Dat luistert zeer nauw bij een

proefbakkerij, omdat de geleverde producten vervolgens door allerlei bakkers met

verschillende machines succesvol verwerkt moeten kunnen worden.”

HEIN

Met het eisenlijstje in de hand zijn vervolgens verschillende ovenfabrikanten vergele-

ken. Van Gils vertelt dat Hein daaruit uiteindelijk als beste fit naar voren kwam: “We

hebben meerdere offertes naast elkaar gelegd, maar uiteindelijk bood Hein en dus

Van Asselt & Alferink als leverancier het beste totaalplaatje. Vooral de gelijkmatige

afbakkwaliteit van de ovens was daarbij een doorslaggevende factor. Daarnaast zijn

de ovens van Hein erg milieuvriendelijk.”

Vooral over het topmodel dat aangeschaft werd, de Luxrotor Ecostone, is Van Gils

erg te spreken: “Dit is een rotatieoven die werkt op basis van thermostenen die goed

de warmte vasthouden en de producten perfect egaal verwarmen. Zo kan zelfs een

koude (30°C) wagenoven met producten die de oven in wordt gereden door deze

stenen snel en egaal verwarmd worden. Uiteraard heeft dit positieve effecten voor het

bakresultaat, wat voor ons van vitaal belang is. Daarnaast verbruikt deze oven minder

energie, wat natuurlijk goed voor het milieu is.”

ZWART

De vernieuwing van het materieel van het EBIC houdt echter niet op bij één oven.

Naast de gasgestookte Luxrotor Ecostone kwamen er nog vier andere elektrische

ovens. Eén vier etage-oven met inschietapparaat en drie kleinere inschietovens, allen

van het type Electro. Wat betreft de ovens vertrouwt Van Gils ons een saillant detail

toe: de ovens zijn op ons verzoek gemaakt van zwart RVS, een primeur

voor Hein in Nederland. “Op deze manier draagt het EBIC ook een

steentje bij aan innovatie bij bedrijven als Hein”, zegt hij trots.

Over de levering van Van Asselt & Alferink is Van Gils tevreden: “Ze gin-

gen goed mee in de wensen die wij op papier hadden gezet.” Hoewel

de verbouwing veel voeten in de aarde heeft gehad, mag het resultaat

er zijn. Niet alleen zien de zwarte ovens er heel modern uit, vooral

kunnen de applicatiebakkers van het EBIC met de nieuwe ovens hun

werkzaamheden weer optimaal verrichten. Daardoor kunnen het EBIC en

Sonneveld ook in de toekomst hun klanten nóg beter helpen.

Meer informatie:

Van Asselt & Alferink

Tel. +31 (0)345 820204

www.vanasseltenalferink.nl

“MET DE OVENS VAN HEIN

LEVERDE VAN ASSELT & ALFERINK

HET BESTE TOTAALPLAATJE”