Previous Page  20 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 20 / 44 Next Page
Page Background

SPEC I AL

NBT

magazine

20

BAKKERSVAK 2015

Nieuwe Kalmeijer Variabele

Toevouw en Opmaakmachine

Stand D.1011: “Graag nodigen wij u uit om de

nieuwste ontwikkeling van Kalmeijer te komen zien”

“De afgelopen twintig jaar heeft de bak-

kerijsector niet stilgezeten”, zo start

Sander zijn monoloog. “Of deze veran-

deringen door de afnemers alleen komt is

maar de vraag. Natuurlijk zijn de huishou-

dens kleiner geworden, is de vraag naar

kleinere broden toegenomen en heeft

de verschuiving naar meergranenbroden

doorgezet. Ook is de consument kwaliteit

bewuster geworden. Maar ook de toeleve-

rancier heeft daarin meegewerkt om een

ander kooppatroon aan de consument te

geven. Deze veranderingen maken dat de

bakkerijmachines ook moeten veranderen.

Kalmeijer besteedt veel tijd en geld in het

onderzoek naar verbetering van de machi-

nes. Dat kunnen kleine veranderingen zijn

zoals een eenvoudiger bedieningspaneel

tot uitgebreide veranderingen zoals het

rijsautomaat zakje type Kalmolux. Feit is

dat veranderingen niet zomaar kunnen

worden doorgevoerd. Daar gaat veel tijd

en ‘deeg’ in zitten.”

KVTO

“Kalmeijer introduceert een nieuw ontwik-

kelde toevouw- en opmaakmachine: de

Kalmeijer variabele toevouw- en opmaak-

machine, type KVTO. Deze machine biedt

u nog meer voordelen en mogelijkheden

om uw ambachtelijke en authentieke uit-

straling te waarborgen en te verbeteren.

Vanaf 2014 zijn wij druk bezig geweest om

deze machine mondeling te introduceren

en te verkopen bij een eerste groep bak-

kers. Een selectie van deze groep zult u zien

op onze stand tijdens Bakkersvak. Het prin-

cipe van het deegopmaken is nog steeds

vanuit een puntvormig deegstuk. Immers

Kalmeijer is en blijft de fabrikant die de

door de consument gewilde ambachtelijke

en authentieke deegverwerking machinaal

rationaliseert en perfectioneert. Zo kan

je ook het beste de Kalmeijer manier van

deegverwerking omschrijven.”

“Waarom? Heel eenvoudig, alle mechani-

sche handelingen zijn een natuurgetrouwe

kopie van de handelingen die een bak-

ker met de hand doet. Kalmeijer machi-

nes zijn geen compromis tussen kwaliteit

en mechanisering. In de jaren zeventig

kwam Kalmeijer met het toevouwappa-

raat, type KTA. Onder de vele bakkers ook

wel bekent als de ‘Gouden Handjes’. Waar

voorheen de deegstukken na het uitwal-

sen handmatig werden toegevouwen kan

dit toevouwapparaat uitwalsen, toevou-

wen en opmaken. Tien jaar later, in het

jaar 1987 kwam Kalmeijer met een ontwik-

keling die drie handelingen, het uitwalsen,

toevouwen en opmaken, in één machine

samenbrengt. De Kalmeijer toevouw- en

opmaakmachine, type KTO.”

“Vorig jaar heeft Kalmeijer de toevouw-

en opmaakmachine geheel vernieuwd.

Echte vernieuwingen dus en niet slechts

door middel van het veranderen van

beplating. Kalmeijer kiest ervoor om de

machine echt substantieel te vernieuwen

zoals u van ons gewend bent. De naam is:

KVTO, de Kalmeijer Variabele Toevouw- en

Opmaakmachine. Het uitwals- en opmaak-

systeem hebben we nog verder verbeterd

en dit resulteert in een betere eindkwali-

teit. De deegpil kan nu zonder oprekken

in het blik gelegd worden, wat resulteert

in een recht brood. Ook de structuur kan

fijner zijn doordat er meer uitgewalst kan

worden. Maar ook juist minder fijn als u

dat zou willen.”

“Daarnaast heeft de machine de mogelijk-

heid om deegstukken van 700 gram tot

1400 gram toe te vouwen. Dat maakt de

machine variabel. Geen concessies meer

doen aan de kwaliteit van kleinere deeg-

gewichten, maar ook deze van een per-

fecte eindkwaliteit met de nieuwe KVTO.

Deze nieuwe machine biedt u de mogelijk-

heid om korte vloerbroden op te maken.

Ook vruchten- notenbrood, zoals kerststol-

len kan door middel van de nu standaard

‘nokken’ perfect uitgewalst worden. Naast

broodkwaliteit hebben we ook de kwali-

teit van werken aangepakt. Arbo technisch

gezien is de KVTO op diverse punten ster-

ker geworden; rechtop staan bij het weg-

leggen van de deegpillen en de machine is

stiller geworden. Er is al lawaai genoeg in

de bakkerij van kneedmachines of ovens.

Ook de maatvoering van de machine is

veranderd waardoor er meer ruimte ont-

staat rondom de deegverwerkingsinstalla-

tie. Alle bewegende delen zoals kettingen

en tandwielen zijn zo geconstrueerd dat

de deegstukken die opgemaakt worden

niet daarmee in aanraking kunnen komen.

Dit biedt optimale bedrijfszekerheid in het

productieproces. Het onderhoud is een-

voudiger geworden voor zowel u als onze

monteur. De bakker kan diverse onder-

delen makkelijk en snel zelf vervangen

mocht dat nodig zijn. Dit alles resulteert in

minder servicekosten en een snelle hervat-

ting van het productieproces. Al met al een

nieuwe machine die u de voorsprong geeft

op uw concurrent!”

“Graag nodigen wij u uit om de nieuwste

ontwikkeling van Kalmeijer te komen zien

tijdens Bakkersvak in Rosmalen. Of maak

een afspraak bij uw vertegenwoordiger

om u de machine in onze proefbakkerij te

laten demonstreren.”

Meer informatie:

Kalmeijer

Tel. + 31 (0)70 388 8950

www.kalmeijer.com

Bakkersvak 2015 is dit jaar voor de

Nederlandse bakkersbranche wederom

de enige vakbeurs en dus belooft het

tweedaagse evenement drukbezocht te

worden. Het aanbod is in ieder geval zeer

divers, zoals u in deze uitgave van NBT

Magazine kunt lezen. Kalmeijer maakt

haar opwachting ook tijdens Bakkersvak

en wij spraken alvast met Sander Bon over

hetgeen Kalmeijer onder de aandacht gaat

brengen.