Previous Page  23 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 23 / 44 Next Page
Page Background

NBT

magazine

N

23

COVERSTORY HOGERVORST BAKKER I J SERV I CE

om de organisatie te versterken teneinde

de markt optimaal te bedienen. Uiteindelijk

zijn we met Henk in gesprek gekomen

en al snel bleek hij de juiste persoon om

Hogervorst Bakkerijservice over te nemen.

Nu kunnen we lekker doorgroeien”, zeggen

Jos en Linda.

De overname betekent niet dat Jos en

Linda van het toneel verdwijnen. “Jos blijft

met zijn brede expertise dagelijks verbon-

den aan Hogervorst Bakkerijservice met een

focus op de commerciële activiteiten, Linda

blijft parttime intern actief en ik neem sinds

vorig jaar de operationele aansturing voor

mijn rekening”, vertelt Henk. “Ik heb veel

ervaring in de installatietechniek en meer-

dere functies binnen grote ondernemingen

bekleed. Ik was op zoek naar een nieuwe

uitdaging en kwam in gesprek met Jos en

Linda. Vanaf het eerste moment was het

gevoel goed en we vullen elkaar goed aan.

Er is een duidelijke taakverdeling, waarbij

Jos de klanten bezoekt en ik het operatione-

le gedeelte op mij genomen heb. Daarmee

maken we optimaal gebruik van elkaars

expertise en hebben we in korte tijd al een

mooie groei gerealiseerd.”

Dat Jos verbonden blijft aan Hogervorst

Bakkerijservice is een groot voordeel, ook

voor bakkers. Henk: “Jos heeft meer dan

dertig jaar ervaring in de branche en zeer

veel kennis van alle soorten ovens. Hij is een

goede gesprekspartner voor bakkers en zijn

passie ligt ook bij het actief zijn in de bak-

kerij. Ik heb voor hem de ruimte gecreëerd

om daar zijn focus op te leggen. Dat heb

ik gedaan door structuren en werkwijzen

te veranderen en de basis in zijn geheel

professioneler neer te zetten. Extern is het

team uitgebreid, zodat we meer werk aan

kunnen nemen, want zoals gezegd komt er

steeds meer vraag uit de markt naar service

en onderhoud. We hebben gezamenlijk een

mooie stap voorwaarts gezet.”

Revisie

Naast service en onderhoud is Hogervorst

Bakkerijservice ook een bekend adres voor

revisieovens. “Wij kopen regelmatig ovens

uit de markt die beschikbaar komen”, zegt

Jos. “Vroeger had je veel versleten ovens,

maar tegenwoordig zijn de ovens die wij

kopen het waard om te reviseren en kunnen

daarna nog een tweede ovenleven mee. We

bieden met een grote voorraad revisieovens

van gemiddeld vijftig stuks een uitgebreide

keuze voor de bakker die niet in nieuw

wil investeren of een identieke oven zoekt

ter uitbreiding van de bakkerij. Door de

jarenlange ervaring weten we welke ovens

we moeten hebben en daarbij luisteren we

goed naar de vraag uit de markt. Daarbij

bestaat het assortiment voor een groot deel

uit Becker-ovens. De prijs is interessant, de

wagens worden meegeleverd en wij kunnen

het onderhoud meteen op ons nemen.”

Fringand

Buiten het brede aanbod gereviseerde

ovens, is er sinds vorig jaar ook een grotere

focus op de verkoop van nieuwe ovens van

het Franse merk Fringand dat naadloos aan-

sluit op de vraag in de Nederlandse markt.

“Er zijn veel ontwikkelingen in de bakkers-

branche, onder meer met het afbakken van

spelt- en desembrood en Fringand biedt

een mooi aanbod voor het afbakken van

dergelijke broden. Ook zijn de ovens aan-

gepast aan de Nederlandse maatvoering.

Daarnaast is er flexibiliteit om de ovens aan

te passen naar de wens van de klant. Zo is

het mogelijk om de elektrische oven met

vier hogere bakruimtes uit te voeren. Dat

is ideaal voor de Nederlandse busbroden.

Zo blijven wij ons onderscheiden en zorgen

we voor maatwerk. Een ander uniek aspect

is dat de compacte inschietoven geleverd

wordt met een geïntegreerd inschietappa-

raat dat makkelijk op te bergen is onder de

onderste bakruimte van de oven. Dat biedt

natuurlijk een veel hygiënischere manier

van werken en het bespaart ruimte. Het

mag duidelijk zijn dat we heel tevreden zijn

met Fringand.”

Bakkersvak

Uiteraard is Hogervorst Bakkerijservice ook

aanwezig tijdens Bakkersvak 2015 op stand

B.1007. Daar tonen zij onder meer een

Fringand-oven en een rijskast, om te laten

zien wat er mogelijk is op het gebied

van beleving in de winkel. Een extra ser-

vice waar tijdens Bakkersvak aandacht aan

wordt besteed is de lancering van de web-

shop voor onderdelen ten behoeve van

bakkerijovens

(www.bakkerijovenonder-

delen.com). “Rondom Bakkersvak gaat de

webshop online. Op deze webshop kun-

nen klanten zelf onderdelen bestellen. Er

zijn veel originele onderdelen op voorraad

en specifieke onderdelen kunnen ‘in huis’

worden geproduceerd. Denk aan de deur-

rubbers, waarin voor nagenoeg alle merken

een heel breed aanbod beschikbaar is. Het

vergemakkelijkt het hele proces weer een

beetje voor de klanten en er wordt nog

meer service geboden. We leggen tijdens

Bakkersvak graag het één en ander uit over

de nieuwe webshop en we nodigen ieder-

een dan ook uit om langs te komen”, zegt

Henk afsluitend.

Meer informatie:

Hogervorst Bakkerijservice

Tel. +31 (0)15 3697583

www.bakkerijovens.com

Opbouw van volledig gereviseerde

Dijko-ovens

zet stap voorwaarts