Previous Page  24 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 24 / 44 Next Page
Page Background

SPEC I AL

BAKKERSVAK 2015

NBT

magazine

24

Stand D.1010 en C.1011: mobiele houtoven is

echte blikvanger bij Everbake Capway en Hebaco

Primeur binnen Creare-lijn wordt gepresenteerd

De mobiele Haussler Habomat houtoven

is daarnaast een echte blikvanger op het

plein. Ook binnen in stands D.1010 en

C.1011 valt van alles te beleven. De Franse

meesterbakker van Bongard zal hier op

ambachtelijke wijze vers brood berei-

den. EverBake Capway toont op de stand

verder de mogelijkheden op het gebied

van broodkoppels en bakplaten. Hebaco

Bakovenbouw adviseert over revisie van

ovens of het afsluiten van een service- en

onderhoudscontract.

Creare oliebollenlijn

De Creare oliebollenlijn is beschikbaar in

vier verschillende afmetingen. In de klein-

ste variant kunnen 750 oliebollen per uur

worden gebakken. In de grootste zijn

dat er 2500 per uur. Met behulp van het

automatisch doorschuifsysteem worden

de manden met oliebollen automatisch

- volgens de ingestelde tijd - door de lijn

geschoven. De werknemer wordt op deze

manier ontlast en de oliebol heeft een

constante kwaliteit. De lijn is vervaardigd

van hoogwaardig RVS. In combinatie met

een afdekplaat kan de oliebollenbak ook

gebruikt worden als werktafel.

Labomat 9000

De bakruimte van de elektrische stenen-

bakoven Labomat 9000 is rondom bekleed

met schamottesteen en gemaakt uit aarde-

werk. De elementen zijn in de schamotte-

steen verwerkt, zodat er een directe warm-

teoverdracht op de steen is. De gelijkmati-

ge warmtestraling in de gehele bakruimte

bevordert de beste bakkwaliteit. Omdat

de hele bakruimte bekleed is, blijft deze

urenlang warm. Zo kan er langer wor-

den gebakken met minder stroomverbruik.

Hiermee wordt een besparing tot 40% op

het stroomverbruik gerealiseerd.

Pelletgestookte houtoven

Ook de Habomat houtoven wordt tijdens

Bakkersvak getoond. De automatische pel-

letbrander regelt de vuurhaard van de

bakoven automatisch. Houtpellets komen

door middel van een wormwiel-transport

in de branderkamer en worden daar auto-

matisch ontstoken. Hierdoor worden de

schamottestenen opgewarmd, waarna de

besturing automatisch meldt dat de oven

bak klaar is. Een groot voordeel is de rela-

tief korte opwarmtijd, die bij een koude

houtoven tweeëneenhalf tot drie uur

bedraagt. Het is een ideale productieoven,

maar door zijn uitstraling ook geschikt

voor in de winkel. Door het glas kun je

het open vuur in de bakruimte zien. De

producten die in deze oven geproduceerd

worden, kunnen als originele houtoven-

producten worden verkocht.

Bakkerijwinkelconcept

Een complete bakkerijwinkel op een klein

vloeroppervlakte realiseren? Dat kan met

het Paneotrad bakkerijwinkelconcept. In

de stand van EverBake Capway worden

verschillende deegprocessen met en zon-

der desem live gedemonstreerd. Ervaar

desem uit de Fermentolevain van Berand

Puma. De Paneotrad verdeelt het deeg

stressvrij waardoor natuurlijke eigenschap-

pen behouden blijven. De kruim van het

brood heeft een grove structuur, is zacht,

elastisch en behoudt zijn originele smaak.

Dit brood wordt gebakken in de Soleo, de

modulaire stenen vloeroven van Bongard.

De bakeigenschappen van deze oven zijn

vergelijkbaar met de kwaliteit van profes-

sionele stenen vloerovens.

Meer informatie:

EverBake Capway

Tel. +31 (0) 88-73 00 000

www.everbake-capway.nl

EverBake

Capway

en

Hebaco

Bakovenbouw tonen tijdens Bakkersvak

2015 diverse innovaties. Zo presenteren ze

op het ‘Winterwonderplein’ hun primeur

binnen de Creare-lijn. In 2014 werden

maar liefst acht van de tien oliebollen uit

de AD Oliebollentest top 10 in de Creare

oliebollenlijn gebakken.

Tijdens Bakkersvak 2015 wordt er volop gebakken

In 2014 werden maar liefst acht van de

tien oliebollen uit de AD top 10 in de

Creare gebakken.