SPEC I AL
BAKKERSVAK 2015
NBT
magazine
24
Stand D.1010 en C.1011: mobiele houtoven is
echte blikvanger bij Everbake Capway en Hebaco
Primeur binnen Creare-lijn wordt gepresenteerd
De mobiele Haussler Habomat houtoven
is daarnaast een echte blikvanger op het
plein. Ook binnen in stands D.1010 en
C.1011 valt van alles te beleven. De Franse
meesterbakker van Bongard zal hier op
ambachtelijke wijze vers brood berei-
den. EverBake Capway toont op de stand
verder de mogelijkheden op het gebied
van broodkoppels en bakplaten. Hebaco
Bakovenbouw adviseert over revisie van
ovens of het afsluiten van een service- en
onderhoudscontract.
Creare oliebollenlijn
De Creare oliebollenlijn is beschikbaar in
vier verschillende afmetingen. In de klein-
ste variant kunnen 750 oliebollen per uur
worden gebakken. In de grootste zijn
dat er 2500 per uur. Met behulp van het
automatisch doorschuifsysteem worden
de manden met oliebollen automatisch
- volgens de ingestelde tijd - door de lijn
geschoven. De werknemer wordt op deze
manier ontlast en de oliebol heeft een
constante kwaliteit. De lijn is vervaardigd
van hoogwaardig RVS. In combinatie met
een afdekplaat kan de oliebollenbak ook
gebruikt worden als werktafel.
Labomat 9000
De bakruimte van de elektrische stenen-
bakoven Labomat 9000 is rondom bekleed
met schamottesteen en gemaakt uit aarde-
werk. De elementen zijn in de schamotte-
steen verwerkt, zodat er een directe warm-
teoverdracht op de steen is. De gelijkmati-
ge warmtestraling in de gehele bakruimte
bevordert de beste bakkwaliteit. Omdat
de hele bakruimte bekleed is, blijft deze
urenlang warm. Zo kan er langer wor-
den gebakken met minder stroomverbruik.
Hiermee wordt een besparing tot 40% op
het stroomverbruik gerealiseerd.
Pelletgestookte houtoven
Ook de Habomat houtoven wordt tijdens
Bakkersvak getoond. De automatische pel-
letbrander regelt de vuurhaard van de
bakoven automatisch. Houtpellets komen
door middel van een wormwiel-transport
in de branderkamer en worden daar auto-
matisch ontstoken. Hierdoor worden de
schamottestenen opgewarmd, waarna de
besturing automatisch meldt dat de oven
bak klaar is. Een groot voordeel is de rela-
tief korte opwarmtijd, die bij een koude
houtoven tweeëneenhalf tot drie uur
bedraagt. Het is een ideale productieoven,
maar door zijn uitstraling ook geschikt
voor in de winkel. Door het glas kun je
het open vuur in de bakruimte zien. De
producten die in deze oven geproduceerd
worden, kunnen als originele houtoven-
producten worden verkocht.
Bakkerijwinkelconcept
Een complete bakkerijwinkel op een klein
vloeroppervlakte realiseren? Dat kan met
het Paneotrad bakkerijwinkelconcept. In
de stand van EverBake Capway worden
verschillende deegprocessen met en zon-
der desem live gedemonstreerd. Ervaar
desem uit de Fermentolevain van Berand
Puma. De Paneotrad verdeelt het deeg
stressvrij waardoor natuurlijke eigenschap-
pen behouden blijven. De kruim van het
brood heeft een grove structuur, is zacht,
elastisch en behoudt zijn originele smaak.
Dit brood wordt gebakken in de Soleo, de
modulaire stenen vloeroven van Bongard.
De bakeigenschappen van deze oven zijn
vergelijkbaar met de kwaliteit van profes-
sionele stenen vloerovens.
Meer informatie:
EverBake Capway
Tel. +31 (0) 88-73 00 000
www.everbake-capway.nlEverBake
Capway
en
Hebaco
Bakovenbouw tonen tijdens Bakkersvak
2015 diverse innovaties. Zo presenteren ze
op het ‘Winterwonderplein’ hun primeur
binnen de Creare-lijn. In 2014 werden
maar liefst acht van de tien oliebollen uit
de AD Oliebollentest top 10 in de Creare
oliebollenlijn gebakken.
Tijdens Bakkersvak 2015 wordt er volop gebakken
In 2014 werden maar liefst acht van de
tien oliebollen uit de AD top 10 in de
Creare gebakken.