BAKKERSVAK 2015
SPEC I AL
BAKKERSVAK 2015
29
Het bakken met een heetwateroven brengt
veel voordelen met zich mee en die erva-
ring heeft Hein aangegrepen om nu een
winkelmodel met dezelfde techniek te ont-
wikkelen. “De bakkwaliteit wordt hierdoor
nog beter”, aldus Stef Alferink en Frans van
Huët van Van Asselt & Alferink. “Met deze
unieke en innovatieve ontwikkeling krijgt
de bakker nieuwe mogelijkheden om zich
optimaal te richten op de toekomst. Zo is
de elektrische aansluitwaarde bijna gehal-
veerd ten opzichte van een gewone elek-
trische oven en een schoorsteen voor de
rookgassen is niet meer nodig. De bedie-
ning is tevens zeer gemakkelijk met behulp
van Touchscreen. De plaatsing is eenvoudig
en het energieverbruik is laag.”
Beter eindresultaat
“De stenen ovenvloeren in combinatie
met de heetwaterbuizen zorgen voor zeer
goede bakeigenschappen”, zo vervolgen
beide heren. “Hierdoor is het bakken op
één temperatuur mogelijk en het bedie-
ningsgemak zeer groot. Men kan continu
doorbakken, want er is per bakruimte een
ruime stoomcapaciteit aanwezig. Dit alles
draagt bij tot een ongekende bakaard en
flexibiliteit. De oven wordt leverbaar in
twee maatvoeringen namelijk 80cm breed
en 60cm diep of 120cm breed en 80cm diep
en daarnaast kan men kiezen uit vier of vijf
bakruimtes. De oven staat op vier wielen
en is hierdoor gemakkelijk te verplaatsen.
Een afzuigkap is standaard. De oven wordt
geleverd in geslepen roestvrijstaal en als
optie kan de oven worden uitgevoerd in
zwart antiek”, zo besluiten Stef en Frans
het gesprek.
Meer informatie:
Van Asselt & Alferink
Tel. +31 (0)345 82 02 04
www.vanasseltenalferink.nlHet afbakken van producten in de winkel
draagt bij aan de beleving in uw zaak
en van uw klanten. Hein speelt in op de
behoefte aan uitzonderlijke bakkwaliteit en
het bedieningsgemak. Met de Shopstone
kunt u uw producten optimaal afbakken
in uw eigen winkel. De Shopstone is een
traditionele Hein heetwateroven met een
nieuwe en zeer zuinige innovatieve elektri-
sche verwarming. De oven heeft eenzelfde
traditionele bakaard als de bekende Hein
Heetwateroven Eurolux Annulaire. Hiermee
heeft ovenspecialist Hein uit Luxemburg
een milieubewuste oven ontwikkeld met
zeer goede bakeigenschappen en een groot
bedieningsgemak. De Shopstone is zowel
in de winkel als in de productieruimte inzet-
baar. Tijdens Bakkersvak wordt er gebak-
ken met de Shopstone op de stand van de
Molens van Deinze (stand F.1022) en is de
oven te bezichtigen bij Hein-importeur Van
Asselt & Alferink, in stand E.1011.
“Met de nieuwe Hein Shopstone dezelfde hoge
bakkwaliteit als in de bakkerij nu ook in de winkel”
Stand E.1011:
Van Asselt & Alferink toont
nieuwe Hein Shopstone
NBT
magazine