Previous Page  15 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 15 / 44 Next Page
Page Background

NBT

magazine

N

15

len het ambachtelijke karakter van brood

op industrieel niveau creëren en daar-

voor zien we veel mogelijkheden. Brood

is net als kunst. Je moet er vakmanschap

aan toevoegen. Er is niets zo lekker als

goed gebakken brood. We willen trendset-

tend worden door te innoveren, waar we

voorheen misschien een beetje achter de

trend aanliepen. Productinnovatie is dus

iets waar we heel erg op inzetten. Zo heb-

ben we een nieuwe testbakkerij en hebben

we een kookstudio waar veel gebakken

wordt. Dat zien we als een innovatiema-

chine. Creatief bezig zijn, dat is het eigen-

lijk, en daaruit komen de meest verras-

sende producten. We gaan ook inzetten op

samenwerken met innovatieve partijen”,

geeft Ralph aan.

Internationaal

Danvo heeft een internationale blik.

Momenteel worden Nederland, Duitsland,

België en Engeland voornamelijk voorzien

van Danvo-producten, maar door de inves-

tering die nu gedaan is, worden echter

andere landen ook makkelijker én aan-

trekkelijker om te bedienen. “Met name

Rusland, China, Brazilië, India en Afrika

– waar broodproductie nog onderontwik-

keld is – worden met onze diepgevroren

deegproducten ook interessant. De eerste

contacten lopen al. Dat is nieuw voor ons

en daarom dus een uitdaging. De wereld

wordt ons marktgebied. De binnenlandse

markt wordt echter niet vergeten. We leve-

ren op meer plaatsen niet dan wel, dus er

liggen nog meer dan genoeg kansen voor

ons in Nederland. We leveren onze pro-

ducten in de foodretail en foodservice. We

hebben voor iedere markt een specifiek

assortiment samengesteld en voor elke

markt hebben we een specialist in dienst,

die zijn kennis en knowhow heeft in de

desbetreffende markt. De laatste maanden

is ons verkoopteam ook uitgebreid om de

groei van de komende jaren te kunnen

ondersteunen. We kunnen in potentie een

vertienvoudiging realiseren in omzet.”

Project Techniek

Een project als deze komt niet één, twee,

drie tot stand. Het mag duidelijk zijn dat

er veel voorwerk is gestoken in de voor-

bereiding en oriëntatie. “We hebben de

hele wereld rondgereisd om te kijken wat

we wilden en hoe we het invulling wilden

geven”, aldus Joep van Iersel. “Kwaliteit

van het eindproduct is altijd leidend

geweest. We hebben ons laten informe-

ren en inspireren door andere industriële

bakkerijen, maar ook door ambachtelijke

bakkers. Er komt heel veel op je af in zo’n

oriëntatiefase. Dat is ook de reden dat we

in zee zijn gegaan met Project Techniek.”

“We konden in het hele proces – want er

komt natuurlijk heel veel bij kijken – wel

wat hulp gebruiken, ook al stonden we

wat sceptisch tegenover externe hulp van

een bakkerij adviesbureau”, zo vervolgt

Ralph. “Project Techniek heeft al heel snel

alle scepsis weggenomen bij ons. We kre-

gen een heel goed gevoel uit de gesprek-

ken met Project Techniek. Zodoende heb-

ben we hen gevraagd om het project in

goede banen te leiden. Dit betreft de

volledige productielijn maar ook de beno-

digde bouwkundige werkzaamheden,

elektrotechniek en werktuigbouwkundige

installaties. De betrokkenheid en sturing

vanuit Project Techniek is helemaal top

geregeld. Het hele traject pakken ze voor

ons op en we hoeven nergens om te vra-

gen. De vereiste kennis en knowhow bij

Project Techniek is in de volledige breedte

van de organisatie aanwezig, wat het wer-

ken voor ons een stuk makkelijker maakt.

Ze ontzorgen ons, zodat wij ons kunnen

focussen op voor ons belangrijkere zaken.

Dit is toch een heel groot project, maar

Project Techniek draait daar zijn hand niet

voor om. We zijn heel tevreden over de

samenwerking.”

Het is de bedoeling dat de nieuwe produc-

tielijn bij Danvo vanaf september operati-

oneel is. “De huidige lijn moet natuurlijk

wel door blijven lopen. We produceren 24

uur per dag 7 dagen in de week op deze

locatie en stilstand kunnen we ons niet

veroorloven. Project Techniek heeft geluk-

kig al ervaring met dergelijke situaties, dus

we hebben er alle vertrouwen in dat het

allemaal goed gaat komen.”

Meer informatie:

Project Techniek

Tel. +31 (0)73 599 1402

www.projecttechniek.nl

Danvo Bakeries

Tel.: +31 (0)13 518 2302

www.danvo.nl

BAKKERSVAK 2015

SPEC I AL

BAKKER I J - I NR I CHT I NG