NBT
magazine
N
15
len het ambachtelijke karakter van brood
op industrieel niveau creëren en daar-
voor zien we veel mogelijkheden. Brood
is net als kunst. Je moet er vakmanschap
aan toevoegen. Er is niets zo lekker als
goed gebakken brood. We willen trendset-
tend worden door te innoveren, waar we
voorheen misschien een beetje achter de
trend aanliepen. Productinnovatie is dus
iets waar we heel erg op inzetten. Zo heb-
ben we een nieuwe testbakkerij en hebben
we een kookstudio waar veel gebakken
wordt. Dat zien we als een innovatiema-
chine. Creatief bezig zijn, dat is het eigen-
lijk, en daaruit komen de meest verras-
sende producten. We gaan ook inzetten op
samenwerken met innovatieve partijen”,
geeft Ralph aan.
Internationaal
Danvo heeft een internationale blik.
Momenteel worden Nederland, Duitsland,
België en Engeland voornamelijk voorzien
van Danvo-producten, maar door de inves-
tering die nu gedaan is, worden echter
andere landen ook makkelijker én aan-
trekkelijker om te bedienen. “Met name
Rusland, China, Brazilië, India en Afrika
– waar broodproductie nog onderontwik-
keld is – worden met onze diepgevroren
deegproducten ook interessant. De eerste
contacten lopen al. Dat is nieuw voor ons
en daarom dus een uitdaging. De wereld
wordt ons marktgebied. De binnenlandse
markt wordt echter niet vergeten. We leve-
ren op meer plaatsen niet dan wel, dus er
liggen nog meer dan genoeg kansen voor
ons in Nederland. We leveren onze pro-
ducten in de foodretail en foodservice. We
hebben voor iedere markt een specifiek
assortiment samengesteld en voor elke
markt hebben we een specialist in dienst,
die zijn kennis en knowhow heeft in de
desbetreffende markt. De laatste maanden
is ons verkoopteam ook uitgebreid om de
groei van de komende jaren te kunnen
ondersteunen. We kunnen in potentie een
vertienvoudiging realiseren in omzet.”
Project Techniek
Een project als deze komt niet één, twee,
drie tot stand. Het mag duidelijk zijn dat
er veel voorwerk is gestoken in de voor-
bereiding en oriëntatie. “We hebben de
hele wereld rondgereisd om te kijken wat
we wilden en hoe we het invulling wilden
geven”, aldus Joep van Iersel. “Kwaliteit
van het eindproduct is altijd leidend
geweest. We hebben ons laten informe-
ren en inspireren door andere industriële
bakkerijen, maar ook door ambachtelijke
bakkers. Er komt heel veel op je af in zo’n
oriëntatiefase. Dat is ook de reden dat we
in zee zijn gegaan met Project Techniek.”
“We konden in het hele proces – want er
komt natuurlijk heel veel bij kijken – wel
wat hulp gebruiken, ook al stonden we
wat sceptisch tegenover externe hulp van
een bakkerij adviesbureau”, zo vervolgt
Ralph. “Project Techniek heeft al heel snel
alle scepsis weggenomen bij ons. We kre-
gen een heel goed gevoel uit de gesprek-
ken met Project Techniek. Zodoende heb-
ben we hen gevraagd om het project in
goede banen te leiden. Dit betreft de
volledige productielijn maar ook de beno-
digde bouwkundige werkzaamheden,
elektrotechniek en werktuigbouwkundige
installaties. De betrokkenheid en sturing
vanuit Project Techniek is helemaal top
geregeld. Het hele traject pakken ze voor
ons op en we hoeven nergens om te vra-
gen. De vereiste kennis en knowhow bij
Project Techniek is in de volledige breedte
van de organisatie aanwezig, wat het wer-
ken voor ons een stuk makkelijker maakt.
Ze ontzorgen ons, zodat wij ons kunnen
focussen op voor ons belangrijkere zaken.
Dit is toch een heel groot project, maar
Project Techniek draait daar zijn hand niet
voor om. We zijn heel tevreden over de
samenwerking.”
Het is de bedoeling dat de nieuwe produc-
tielijn bij Danvo vanaf september operati-
oneel is. “De huidige lijn moet natuurlijk
wel door blijven lopen. We produceren 24
uur per dag 7 dagen in de week op deze
locatie en stilstand kunnen we ons niet
veroorloven. Project Techniek heeft geluk-
kig al ervaring met dergelijke situaties, dus
we hebben er alle vertrouwen in dat het
allemaal goed gaat komen.”
Meer informatie:
Project Techniek
Tel. +31 (0)73 599 1402
www.projecttechniek.nlDanvo Bakeries
Tel.: +31 (0)13 518 2302
www.danvo.nlBAKKERSVAK 2015
SPEC I AL
BAKKER I J - I NR I CHT I NG