Previous Page  14 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 14 / 44 Next Page
Page Background

SPEC I AL

BAKKER I J - I NR I CHT I NG

Project Techniek

helpt Danvo

Bakeries bij

realiseren megaproject

“De vereiste kennis en knowhow bij Project Techniek is in

de volledige breedte van de organisatie aanwezig”

In Riel wordt de productielocatie van

Danvo nagenoeg volledig op de schop

genomen. “Er komt een geheel nieuwe

productielijn”, vertelt Ralph. “Het dak

moet op diverse plaatsen verhoogd wor-

den tot negen meter en er komt een

nieuw grondstoffenmagazijn. Door deze

uitbreiding kunnen wij prima inspelen op

de veranderingen in de markt, waarbij

er steeds meer vraag is naar authentieke

broodproducten vanuit zowel de natio-

nale- als internationale markt. De focus zal

vooral liggen op nieuwe deegproducten

waarbij het ambacht teruggebracht wordt

naar de winkelvloer of naar de keuken van

het restaurant. Door deze vraag voelen wij

ons genoodzaakt te innoveren. Daarom

zullen er diverse nieuwe producten op

de markt gebracht gaan worden die zich

onderscheiden qua smaak, samenstelling

en uitstraling. Van groot belang bij de

ontwikkeling van nieuwe producten is dat

we vooral kijken naar nieuwe ingrediënten

en grondstoffen of vergeten grondstoffen

die weinig gebruikt worden binnen de

bestaande broodmarkt. Wij zien een grote

vraag naar nieuwe producten met toe-

gevoegde waarde op basis van originele

grondstoffen en verrassende smaken.”

Danvo 2.0

De nieuwe lijn is een volledig geautomati-

seerde, hoge capaciteit productielijn voor

voorgebakken en diepgevroren brood-

producten. Ralph: “De nieuwe lijn kan

vijfduizend kilo deeg per uur verwerken.

Dat betekent bijna een vervijfvoudiging

ten opzichte van de huidige lijn en komt

neer op 168 vrachtwagens aan producten

per week. Dit wordt Danvo 2.0. We heb-

ben gekozen om samen te werken met

A-leveranciers om ervoor te zorgen dat de

kwaliteit die wij nastreven in ons product

ook terug te vinden is onze productielijn.

We gaan de productie moduleren, waar-

door we alles van het kleinste broodje tot

het grootste brood kunnen produceren.

We hebben de keuze om het deeg direct

te ‘shock vriezen’, waardoor we met een

gerezen deegproduct de klant kunnen

verrassen. Dat houdt in dat zonder dat er

een rijskast aan te pas komt, het product

afgebakken kan worden. De versbeleving

wordt zo gestimuleerd in de bakkerij of op

de winkelvloer. Daarnaast kunnen we ook

gewoon het gebakken product aanbieden.

Je krijgt dus twee productgroepen; het

diepvriesdeeg (ready to bake red.) of het

diepvries gebakken product (ready to use

red.).”

Productinnovatie

“We zien dat brood gelukkig weer meer

gewaardeerd wordt en als gevolg daarvan

zijn consumenten bereid meer te betalen

voor een goed gebakken brood. Wij wil-

Halverwege de maand maart bereikte

ons het persbericht met de titel: ‘Danvo

Bakeries investeert in de toekomst’. Dit

is zonder meer waar, want bij Danvo

Bakeries in het Brabantse Riel staan zeer

grote veranderingen op stapel. Naast de

bestaande productielijn zal de productie

uitgebreid worden met een nieuwe pro-

ductielijn die qua capaciteit ruim vier-

maal zo groot is als de huidige lijn. Een

investering van maar liefst twaalf miljoen

euro, waarmee Danvo klaar is om door

te groeien. Een dergelijk project als deze

is ook voor Nederlandse begrippen groot

en zodoende konden Ralph van Iersel

(Algemeen Directeur) en zijn vader Joep

(Technisch Directeur) wel wat hulp gebrui-

ken. Ze schakelden Project Techniek in om

alles in goede banen te leiden en ondanks

dat het project nog steeds loopt, zijn zij

nu al zeer te spreken over de ondersteu-

ning. “Project Techniek heeft getoond over

de juiste kunde en kennis te beschikken

om ons optimaal te ondersteunen”, aldus

Ralph van Iersel.

NBT

magazine

14

Ralph en Joep van Iersel