SPEC I AL
BAKKER I J - I NR I CHT I NG
Brood & Ko
zegt volmondig ja tegen
Rheon
“De Rheon Twin Divider gaat voorzichtiger om met het deeg,
Ko van Daalen veranderde vorig jaar
de koers van de winkels in Bodegraven,
Alphen a/d Rijn, Gouda en Reeuwijk om
zijn assortiment met ambachtelijk brood
beter tot zijn recht te laten komen. Als
broodspecialist is Brood & Ko een begrip
in Bodegraven en omstreken en dat heeft
alles te maken met het assortiment steen-
ovenbroden. De broden worden vervaar-
digd volgens de tradities van het bakkers-
vak. Er wordt veel met de hand gewerkt,
maar om efficiënt te werken was Ko toch
op zoek naar een stuk automatisering.
Hij vroeg Kortlever om hulp. “We waren
op zoek naar een machine om het afwe-
gen van het gerezen deeg te automatise-
ren. We zijn uiteindelijk uitgekomen bij
Kortlever, omdat zij met Rheon een aan-
bod hebben dat daar perfect in voorziet”,
aldus Ko van Daalen.
Passie voor kwaliteit
Kortlever is succesvol in het bouwen van
processingmachines en logistieke instal-
laties voor de brood- en banketindustrie.
“Daarnaast zijn wij ook importeur van
Rheon uit Japan”, vertelt Gery Kortlever.
“Met de Twin Divider van dit merk bedie-
nen we de markt optimaal, want deze
deegafweger is perfect geschikt om gere-
zen deeg te bewerken. Het brooddeeg
wordt als een perfecte plak afgewogen, op
de gram nauwkeurig. Vooral voor authen-
tieke broden is dit een mooie oplossing.
Het V4-systeem vormt de deegplak continu
zonder gebruik van schroef of zuiver. Door
geen druk uit te oefenen op het deeg, tre-
den er geen beschadigingen op. Het deeg
wordt zo netjes behandeld in de machine,
dat het verder geen afbreuk doet aan het
product. Voor bedrijven met een passie
voor het produceren van hoogwaardig
kwaliteitsbrood is dit dé uitkomst.”
De Nederlandse consument krijgt momen-
teel geen genoeg van authentiek, rustiek
brood. Het ambacht moet terug in het
product! Ko van Daalen weet dat als geen
ander en speelt daar op in door zijn assor-
timent daarop af te stemmen. Het is niet
de eerste keer dat wij in onze redactionele
kolommen schrijven over Ko van Daalen
en de broodspecialist is in onze ogen zeker
een vooruitstrevende ambachtelijk bakker.
De reden dat wij nu weer met Ko aan tafel
zitten heeft alles te maken met de samen-
werking met Technisch Buro Kortlever.
Brood & Ko maakt namelijk sinds kort
gebruik van een V4 Twin Divider 800
van Rheon. Wij spreken met Ko en Gery
Kortlever over het hoe en het waarom
rond de aanschaf van de Twin Divider.
NBT
magazine
18
Gery Kortlever en Ko van Daalen bekijken
aandachtig het eindproduct
▼