Previous Page  18 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 18 / 44 Next Page
Page Background

SPEC I AL

BAKKER I J - I NR I CHT I NG

Brood & Ko

zegt volmondig ja tegen

Rheon

“De Rheon Twin Divider gaat voorzichtiger om met het deeg,

Ko van Daalen veranderde vorig jaar

de koers van de winkels in Bodegraven,

Alphen a/d Rijn, Gouda en Reeuwijk om

zijn assortiment met ambachtelijk brood

beter tot zijn recht te laten komen. Als

broodspecialist is Brood & Ko een begrip

in Bodegraven en omstreken en dat heeft

alles te maken met het assortiment steen-

ovenbroden. De broden worden vervaar-

digd volgens de tradities van het bakkers-

vak. Er wordt veel met de hand gewerkt,

maar om efficiënt te werken was Ko toch

op zoek naar een stuk automatisering.

Hij vroeg Kortlever om hulp. “We waren

op zoek naar een machine om het afwe-

gen van het gerezen deeg te automatise-

ren. We zijn uiteindelijk uitgekomen bij

Kortlever, omdat zij met Rheon een aan-

bod hebben dat daar perfect in voorziet”,

aldus Ko van Daalen.

Passie voor kwaliteit

Kortlever is succesvol in het bouwen van

processingmachines en logistieke instal-

laties voor de brood- en banketindustrie.

“Daarnaast zijn wij ook importeur van

Rheon uit Japan”, vertelt Gery Kortlever.

“Met de Twin Divider van dit merk bedie-

nen we de markt optimaal, want deze

deegafweger is perfect geschikt om gere-

zen deeg te bewerken. Het brooddeeg

wordt als een perfecte plak afgewogen, op

de gram nauwkeurig. Vooral voor authen-

tieke broden is dit een mooie oplossing.

Het V4-systeem vormt de deegplak continu

zonder gebruik van schroef of zuiver. Door

geen druk uit te oefenen op het deeg, tre-

den er geen beschadigingen op. Het deeg

wordt zo netjes behandeld in de machine,

dat het verder geen afbreuk doet aan het

product. Voor bedrijven met een passie

voor het produceren van hoogwaardig

kwaliteitsbrood is dit dé uitkomst.”

De Nederlandse consument krijgt momen-

teel geen genoeg van authentiek, rustiek

brood. Het ambacht moet terug in het

product! Ko van Daalen weet dat als geen

ander en speelt daar op in door zijn assor-

timent daarop af te stemmen. Het is niet

de eerste keer dat wij in onze redactionele

kolommen schrijven over Ko van Daalen

en de broodspecialist is in onze ogen zeker

een vooruitstrevende ambachtelijk bakker.

De reden dat wij nu weer met Ko aan tafel

zitten heeft alles te maken met de samen-

werking met Technisch Buro Kortlever.

Brood & Ko maakt namelijk sinds kort

gebruik van een V4 Twin Divider 800

van Rheon. Wij spreken met Ko en Gery

Kortlever over het hoe en het waarom

rond de aanschaf van de Twin Divider.

NBT

magazine

18

Gery Kortlever en Ko van Daalen bekijken

aandachtig het eindproduct