B
A K K E R I J
-
I N R I C H T I N G
NB T M
A G A Z I N E
N R
2 2 0 1 6
30
Deze Paneotrad ® -dag werd vakkundig en vooral inspirerend gedoceerd door Francois Brandt. In een duidelijk ver-
haal werd uitgelegd hoe de Paneotrad ® het beste tot zijn recht komt voor het verwerken van desemproducten in de
ambachtelijke bakkerij. Een helder ‘businessplan’ is de basis om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken voor de
inrichting van de ambachtelijke bakkerij met daarin de verdeler.
Een ander interessant en belangrijk onderdeel van de dag was de theorie over grondstoffen, opbouw van recepturen
en het kneden van de degen. Ook de fijne kneepjes rondom het bakken kwamen aan bod, waarbij zichtbaar werd dat
een stenen vloeroven tevens het verschil maakt.
VOORDELEN
Op de volgeboekte dag waar door de deelnemers (geïnteresseerden en gebruikers) veel informatie is uitgewisseld, zijn
de volgende pluspunten van het werken met de Bongard Paneotrad ® naar voren gekomen:
• Verdelen en bakken op elk gewenst moment, dus altijd een vers product
• Zeer efficiënt werken
• Afhankelijk van soort degen een scala aan producten, smaak en vorm
• Brood met krokante korst, luchtige kruim en grove structuur
• Constant product
• Schoon werken
Kortom, een mooie informatieve
en leerzame dag waar ideeën zijn
opgedaan en gedeeld. Bij voldoen-
de interesse zal Everbake Ovens
& Bakkerijtechniek het initiatief
nemen om een vervolg te geven
de Paneotrad ® -dag.
Meer informatie:
EverBake Ovens &
Bakkerijtechniek
Tel. +31 (0)88 7300010
Sander van Gastel
Tel. +31 (0)6 21244950
www.everbake.nlBEGIN APRIL WERD DOOR EVERBAKE
OVENS & BAKKERIJTECHNIEK DE EERSTE
PANEOTRAD ® -DAG GEORGANISEERD BIJ
HET BAKERY INSTITUTE IN ZAANDAM.
DE PANEOTRAD ® , ONTWIKKELD
DOOR BONGARD, IS EEN MACHINE
VOOR HET VERDELEN VAN DEGEN
WAARBIJ DE STRUCTUUR VAN DE
DEGEN GERESPECTEERD WORDT EN DE
NATUURLIJKE EIGENSCHAPPEN BEHOUDEN
BLIJVEN.
EERSTE
PANEOTRAD®-DAG
GROOT
SUCCES