NB T M
A G A Z I N E
N R
2 2 0 1 6 29
B
A K K E R I J
-
I N R I C H T I N G
Glutenvrij deeg verschilt sterk van traditioneel deeg, zoals u
wel weet. Door het ontbreken van gluten is de structuur en
elasticiteit niet te vergelijken en is het deeg plakkerig van aard.
Dat heeft direct gevolgen voor de verwerking ervan. Zo kunnen
traditionele deegverdelers niet goed overweg met de afwijkende
receptuur van glutenvrij deeg. De toevoer stagneert en het deeg
blijft plakken in de afweeginstallatie. Vemag Nederland biedt
bakkerijen hét antwoord op deze problematiek. Vanuit het
wereldwijd opererende moederconcern is er internationaal veel
kennis en ervaring opgedaan met de verwerking van glutenvrije
deegproducten. Vanuit deze jarenlange ervaring heeft Vemag
een reeks machines ontwikkeld die glutenvrij deeg optimaal
portioneert.
GLUTENVRIJ
DEEG PORTIONEREN?
VEMAG
BIEDT HÉT ANTWOORD
SLECHTS EEN KLEIN DEEL VAN DE NEDERLANDSE BEVOLKING IS GLUTENINTOLERANT, MAAR DE VRAAG NAAR
GLUTENVRIJE BROODPRODUCTEN STIJGT EXPLOSIEF. BAKKERIJEN DIE IN WILLEN SPELEN OP DEZE TREND ZIEN ZICH ECHTER
GECONFRONTEERD MET EEN AANTAL UITDAGINGEN. VEMAG NEDERLAND BIEDT HEN HÉT ANTWOORD OM EFFICIËNT EN
NAUWKEURIG DEEG TE PORTIONEREN.
INNOVATIEF
Het geheim van de Vemag verdelers zit hem in de innovatieve samenstelling van de machines. Zo
zorgt een dubbel wormensysteem altijd voor een goede toevoer zonder het deeg te kwetsen en een
roerwerk met schraper voorkomt dat er deeg achterblijft in de trechter. De verwerking en portione-
ring van het deeg vindt hierdoor uiterst accuraat en efficiënt plaats: 'give-away' wordt tot het mini-
mum gereduceerd. Een ander voordeel van een Vemag afweeginstallatie is het achterwege blijven
van olie. De deegverdelers functioneren zonder olieverbruik en dat levert een flinke kostenbesparing
op. Die kostenbesparing spant zich overigens over het totale
onderhoud van een Vemag machine uit; door de degelijke bouw
en het gebruik van enkel hoogwaardige RVS onderdelen liggen
de kosten en werkzaamheden voor onderhoud op een minimaal
niveau. Bovendien maken de demontabele onderdelen het
mogelijk om de machines grondig en volledig te reinigen; iets dat
bij de verwerking van glutenvrije producten van groot belang is.
POSITIEVE ERVARINGEN
De uitgebreide kennis en complete productlijn van Vemag is bin-
nen de Nederlandse bakkerijwereld niet onopgemerkt gebleven.
Zo deden toonaangevende grondstofproducenten zeer positieve
ervaringen op tijdens het testen van hun pre-mixen. Daarnaast
worden de glutenvrije burgerbroodjes van ’s werelds meest
bekende fastfoodketen verdeeld op een Vemag machine. Volgens
Vemag Nederland, opererend vanuit het Brabantse Oss, is er een passende oplossing voor ieder
type bakkerij; van klein ambachtelijk tot groot industrieel. Aangevuld met de kennis en kunde van
een sterk team bakkerijspecialisten biedt de organisatie daarmee hét antwoord op de uitdaging van
glutenvrij deeg portioneren. Vemag Nederland beschikt over een vakkundige 24x7 servicedienst en
nodigt bakkerijen uit contact op te nemen voor een demonstratiebezoek.
Meer informatie: Vemag Nederland, tel. +31 (0)412 640 858,
www.vemag.nl‘HET GEHEIM VAN DE VEMAG
VERDELERS ZIT HEM IN DE
INNOVATIEVE SAMENSTELLING’