Previous Page  29 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 29 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

2 2 0 1 6 29

B

A K K E R I J

-

I N R I C H T I N G

Glutenvrij deeg verschilt sterk van traditioneel deeg, zoals u

wel weet. Door het ontbreken van gluten is de structuur en

elasticiteit niet te vergelijken en is het deeg plakkerig van aard.

Dat heeft direct gevolgen voor de verwerking ervan. Zo kunnen

traditionele deegverdelers niet goed overweg met de afwijkende

receptuur van glutenvrij deeg. De toevoer stagneert en het deeg

blijft plakken in de afweeginstallatie. Vemag Nederland biedt

bakkerijen hét antwoord op deze problematiek. Vanuit het

wereldwijd opererende moederconcern is er internationaal veel

kennis en ervaring opgedaan met de verwerking van glutenvrije

deegproducten. Vanuit deze jarenlange ervaring heeft Vemag

een reeks machines ontwikkeld die glutenvrij deeg optimaal

portioneert.

GLUTENVRIJ

DEEG PORTIONEREN?

VEMAG

BIEDT HÉT ANTWOORD

SLECHTS EEN KLEIN DEEL VAN DE NEDERLANDSE BEVOLKING IS GLUTENINTOLERANT, MAAR DE VRAAG NAAR

GLUTENVRIJE BROODPRODUCTEN STIJGT EXPLOSIEF. BAKKERIJEN DIE IN WILLEN SPELEN OP DEZE TREND ZIEN ZICH ECHTER

GECONFRONTEERD MET EEN AANTAL UITDAGINGEN. VEMAG NEDERLAND BIEDT HEN HÉT ANTWOORD OM EFFICIËNT EN

NAUWKEURIG DEEG TE PORTIONEREN.

INNOVATIEF

Het geheim van de Vemag verdelers zit hem in de innovatieve samenstelling van de machines. Zo

zorgt een dubbel wormensysteem altijd voor een goede toevoer zonder het deeg te kwetsen en een

roerwerk met schraper voorkomt dat er deeg achterblijft in de trechter. De verwerking en portione-

ring van het deeg vindt hierdoor uiterst accuraat en efficiënt plaats: 'give-away' wordt tot het mini-

mum gereduceerd. Een ander voordeel van een Vemag afweeginstallatie is het achterwege blijven

van olie. De deegverdelers functioneren zonder olieverbruik en dat levert een flinke kostenbesparing

op. Die kostenbesparing spant zich overigens over het totale

onderhoud van een Vemag machine uit; door de degelijke bouw

en het gebruik van enkel hoogwaardige RVS onderdelen liggen

de kosten en werkzaamheden voor onderhoud op een minimaal

niveau. Bovendien maken de demontabele onderdelen het

mogelijk om de machines grondig en volledig te reinigen; iets dat

bij de verwerking van glutenvrije producten van groot belang is.

POSITIEVE ERVARINGEN

De uitgebreide kennis en complete productlijn van Vemag is bin-

nen de Nederlandse bakkerijwereld niet onopgemerkt gebleven.

Zo deden toonaangevende grondstofproducenten zeer positieve

ervaringen op tijdens het testen van hun pre-mixen. Daarnaast

worden de glutenvrije burgerbroodjes van ’s werelds meest

bekende fastfoodketen verdeeld op een Vemag machine. Volgens

Vemag Nederland, opererend vanuit het Brabantse Oss, is er een passende oplossing voor ieder

type bakkerij; van klein ambachtelijk tot groot industrieel. Aangevuld met de kennis en kunde van

een sterk team bakkerijspecialisten biedt de organisatie daarmee hét antwoord op de uitdaging van

glutenvrij deeg portioneren. Vemag Nederland beschikt over een vakkundige 24x7 servicedienst en

nodigt bakkerijen uit contact op te nemen voor een demonstratiebezoek.

Meer informatie: Vemag Nederland, tel. +31 (0)412 640 858,

www.vemag.nl

‘HET GEHEIM VAN DE VEMAG

VERDELERS ZIT HEM IN DE

INNOVATIEVE SAMENSTELLING’