Previous Page  28 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 28 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

3 2 0 1 5

28

S

P E C I A L

:

K

O E L E N

& V

R I E Z E N

Speciaal voor de realisering van de Green Box

heeft KOMA in eigen beheer een propaan/

CO2-cascadesysteem ontwikkeld. Het resultaat

van deze ontwikkeling is meer duurzaamheid

en een groenere manier van bakken, maar ook

een mooiere smaak met verlengde narijs en een

betere procesvoering door het scheiden van pro-

ductie en bakken. Het afbakken in de winkel is

een trend waar KOMA ook op inspeelt. “Brood

ruikt het lekkerst wanneer het net uit de oven

komt. De versbeleving bij de klant is dan het

grootst. Daarom wordt het steeds belangrijker om

het brood (af) te bakken waar de consument het

eet”, aldus KOMA

K-Control

Met de verschillende KOMA-systemen is het de

bakker mogelijk gemaakt om efficiënt te pro-

duceren en af te bakken wanneer hij of zij dat

wil. “Dat is zo dicht mogelijk bij de klant en zo

dicht mogelijk bij het eetmoment, maar wel met

behoud van de optimale kwaliteit. Door

snel in te koelen en goed te conditio-

neren in koude neemt de kwaliteit toe.

Met de nieuwste geavanceerde com-

puterbesturing KOMA-K Control is een

lange narijs en een goede planning van

het afbakken nauwkeurig. De befaamde

CDS remrijskast is daarmee nog verder

doorontwikkeld. De bakker die echt

bij de consument wil afbakken kan

niet meer zonder. De nieuwste KOMA

Fermentatie-cel heeft de optimale con-

dities voor het rijzen met desem.”

Trend

Een nieuwe trend is het afbakken van

gekoeld voorgebakken grootbrood.

De trendwatcher Hans Som geeft aan

dat de kwaliteit boven verwachting is.

Het traditioneel bakken wordt op deze

manier benaderd.

De voordelen zijn:

- Afbakken waar de consument het brood eet

- Direct beschikbaar en snijdbaar. De kern is na

afbakken immers nauwelijks 25 graden

- Gekoeld voorgebakken brood is minimaal één

week houdbaar.

Meer informatie:

KOMA Koeltechnische Industrie

Ton van Schaik en Wilfried Cox

Tel. + 31 (0)475 47 47 00

www.koma.com

In het kader van duurzaamheid nam KOMA

vorig jaar een voorsprong met de introductie van

de Green Box. De Green Box is een innovatie

door het gebruik van natuurlijke koudemidde-

len, waarmee het gebruik van schadelijke che-

mische koudemiddelen tot het verleden behoort.

Milieuvriendelijker dus en zodoende de bena-

ming ‘green’. Naast de Green Box heeft KOMA

een geheel nieuw besturingssysteem ontwikkeld

waardoor alle systemen gebruik maken van één

en dezelfde besturing.

KOMA

brengt gemak en duurzaamheid in de bakkerij