S
P E C I A L
:
K
O E L E N
& V
R I E Z E N
NB T M
A G A Z I N E
N R
3 2 0 1 5
34
Beko Bakkerij Techniek
biedt remrijzers,
SlowProvers, vriesbewaarcellen, invriezers,
luikenkasten van IceCool aan
Uitgaand van de veranderingen in de bakkersbran-
che laat Beko Bakkerij Techniek zich leiden en
gaat zodoende op zoek naar een goed aansluitend
aanbod. De belangrijkste ontwikkelingen volgens
Beko Bakkerij Techniek zijn:
- Bakkers maken andere productieplanningen
vergeleken met vroeger, waarbij steeds meer
gebruik wordt gemaakt van procesonderbreking.
Het koelen, vriezen, conditioneren, het in optima-
le omstandigheden opslaan en het SlowProven van
degen wordt steeds belangrijker. Bakkers stellen
(terecht) steeds hogere eisen aan deegkwaliteit om
een optimaal en constant bakresultaat te kunnen
blijven garanderen aan hun klanten
- Het steeds belangrijker worden van technische
installaties met fijnafstelling en fijnafstemming
onderling om in elke fase optimale deegcondities
te kunnen behalen en te behouden
- Het steeds belangrijker worden van
hygiëne(richtlijnen) en de bewustwording van het
belang ervan
- Het steeds belangrijker worden van energiezui-
nig en milieuvriendelijk produceren
- Het steeds belangrijker worden van automatise-
ring, controle, registratie en besturing op afstand
Innovatief
Beko Bakkerij Techniek heeft hiervoor jaren gele-
den een partner gevonden die moest voldoen aan
de vereisten: excellente kennis, hoogste kwaliteit
productpallet en toonaangevend in innovatie. “Dat
is IceCool geworden, gedreven door innovatie en
verbetering. Beko Bakkerij Techniek biedt nu rem-
rijzers, SlowProvers, vriesbewaarcellen, invriezers,
luikenkasten van het merk IceCool aan. Verder zijn
er ook stekkerklare bakkerij vries- en koelkasten,
remrijskasten en koelwerkbanken verkrijgbaar”,
aldus Arthur.
Lange termijnvisie
“Beslissingsmakers moeten kiezen voor apparatuur
die de kwaliteit van het eindproduct verbetert (low
stress deegconditionering), die voldoen aan de
steeds hoger wordende hygiënestandaarden – nu,
maar zeker ook in de toekomst – minimaal energie
verbruikt en waarbij gebruik gemaakt wordt van
hoogwaardige materialen en componenten zodat
een levensduur van meer dan twintig jaar bereikt
kan worden. Dit alles leidt tot minder kosten en
minder milieubelasting en dat terwijl de deeg- en
productkwaliteit erop vooruit gaat. Dus: lange
termijn investeringen in duurzame apparatuur,
ontwikkeld op basis van de nieuwste inzichten.”
Sinds enkele jaren levert Beko Bakkerij Techniek
aan de Nederlandse bakkerij remrijs-, koel- en
vriesinstallaties van IceCool. Dit jonge en ambi-
tieuze bedrijf, dat gespecialiseerd is in koude- en
klimaattechniek, heeft als grote drijfveer innova-
tie en de praktische toepassing daarvan met als
doel de productkwaliteit bij de klant te verbe-
teren. IceCool heeft haar roots in Duitsland en
heeft daar inmiddels een toonaangevende positie
weten te verwerven, mede ingegeven door het
streven naar innovatie. Arthur Vos van Beko
Bakkerij Techniek legt het één en ander uit over
IceCool en de voordelen.