Previous Page  34 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 34 / 44 Next Page
Page Background

S

P E C I A L

:

K

O E L E N

& V

R I E Z E N

NB T M

A G A Z I N E

N R

3 2 0 1 5

34

Beko Bakkerij Techniek

biedt remrijzers,

SlowProvers, vriesbewaarcellen, invriezers,

luikenkasten van IceCool aan

Uitgaand van de veranderingen in de bakkersbran-

che laat Beko Bakkerij Techniek zich leiden en

gaat zodoende op zoek naar een goed aansluitend

aanbod. De belangrijkste ontwikkelingen volgens

Beko Bakkerij Techniek zijn:

- Bakkers maken andere productieplanningen

vergeleken met vroeger, waarbij steeds meer

gebruik wordt gemaakt van procesonderbreking.

Het koelen, vriezen, conditioneren, het in optima-

le omstandigheden opslaan en het SlowProven van

degen wordt steeds belangrijker. Bakkers stellen

(terecht) steeds hogere eisen aan deegkwaliteit om

een optimaal en constant bakresultaat te kunnen

blijven garanderen aan hun klanten

- Het steeds belangrijker worden van technische

installaties met fijnafstelling en fijnafstemming

onderling om in elke fase optimale deegcondities

te kunnen behalen en te behouden

- Het steeds belangrijker worden van

hygiëne(richtlijnen) en de bewustwording van het

belang ervan

- Het steeds belangrijker worden van energiezui-

nig en milieuvriendelijk produceren

- Het steeds belangrijker worden van automatise-

ring, controle, registratie en besturing op afstand

Innovatief

Beko Bakkerij Techniek heeft hiervoor jaren gele-

den een partner gevonden die moest voldoen aan

de vereisten: excellente kennis, hoogste kwaliteit

productpallet en toonaangevend in innovatie. “Dat

is IceCool geworden, gedreven door innovatie en

verbetering. Beko Bakkerij Techniek biedt nu rem-

rijzers, SlowProvers, vriesbewaarcellen, invriezers,

luikenkasten van het merk IceCool aan. Verder zijn

er ook stekkerklare bakkerij vries- en koelkasten,

remrijskasten en koelwerkbanken verkrijgbaar”,

aldus Arthur.

Lange termijnvisie

“Beslissingsmakers moeten kiezen voor apparatuur

die de kwaliteit van het eindproduct verbetert (low

stress deegconditionering), die voldoen aan de

steeds hoger wordende hygiënestandaarden – nu,

maar zeker ook in de toekomst – minimaal energie

verbruikt en waarbij gebruik gemaakt wordt van

hoogwaardige materialen en componenten zodat

een levensduur van meer dan twintig jaar bereikt

kan worden. Dit alles leidt tot minder kosten en

minder milieubelasting en dat terwijl de deeg- en

productkwaliteit erop vooruit gaat. Dus: lange

termijn investeringen in duurzame apparatuur,

ontwikkeld op basis van de nieuwste inzichten.”

Sinds enkele jaren levert Beko Bakkerij Techniek

aan de Nederlandse bakkerij remrijs-, koel- en

vriesinstallaties van IceCool. Dit jonge en ambi-

tieuze bedrijf, dat gespecialiseerd is in koude- en

klimaattechniek, heeft als grote drijfveer innova-

tie en de praktische toepassing daarvan met als

doel de productkwaliteit bij de klant te verbe-

teren. IceCool heeft haar roots in Duitsland en

heeft daar inmiddels een toonaangevende positie

weten te verwerven, mede ingegeven door het

streven naar innovatie. Arthur Vos van Beko

Bakkerij Techniek legt het één en ander uit over

IceCool en de voordelen.