Previous Page  35 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 35 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

3 2 0 1 5 35

S

P E C I A L

:

K

O E L E N

& V

R I E Z E N

IceCool

Arthur somt de voordelen van IceCool voor ons op:

1. Als bakkers voor de eerste keer resultaten

zien van de deegkwaliteit van producten uit een

IceCool-installatie zijn ze vol bewondering. Veel

IceCool-features spelen hierbij een rol, maar de

belangrijkste drie zijn:

a. De Control Unit, met de unieke mogelijkheid

om te bevochtigen of te drogen al vanaf 0˚C (stan-

daard in de markt is vanaf 15˚C) en bovendien

aanpasbaar in elke fase, zodat geen of enkel een

minimum aan kostbaar vocht verloren gaat. Vocht

dat niet meer ‘teruggewonnen’ kan worden.

b. De SoftSteam-bevochtiging, afgekeken van

moeder natuur, waarbij een minimaal tempera-

tuurverschil tussen deegstuk en het (fractioneel

warmer) bevochtigingswater resulteert in mini-

male stress (en dus een optimale kwaliteit) voor

het deegstuk. Zeer gering energieverbruik en groot

verdampingsoppervlak (geen verwarmingsstaven).

c. De oversized verdampers zorgen voor een klein

temperatuurverschil tussen lucht en verdamper

zodat uitdroging van het deegstuk gewoonweg niet

plaats kan vinden.

2. Apparatuur moet gemakkelijk en goed te rei-

nigen zijn om een optimale hygiëne te kunnen

bewerkstelligen. IceCool-apparatuur is voorzien

van afgeronde hoeken uit een stuk, nagenoeg

onzichtbare paneelsluitingen, gladde deuren, geïn-

tegreerde grepen, magneetsluitingen, afdichtingen

van massief rubber, een speciaal trapprofiel bij

plaatsing op (in) vloer zodat er minimale vervui-

ling optreedt of invloed van water onmogelijk is.

Gladde oppervlakken zonder hoeken en richels

zorgen natuurlijk voor optimale reiniging. De ven-

tilatoren zijn zichtbaar zodat eventuele vervuiling

direct te signaleren en te verwijderen is. Vervuilde

ventilatoren gaan eerder kapot en het niet functio-

neren van de ventilatoren hebben een onmiddellijk

negatief resultaat op het deegproduct.

3. Bij de ontwikkeling en installatie van IceCool-

apparatuur worden alleen de kwalitatief meest

hoogwaardige materialen en componenten

gebruikt die perfect op elkaar aansluiten. Een

voorbeeld hiervan is de standaard geïnstalleerde

long life vloer, voorzien van een drukverdeelplaat

die ervoor zorgt dat de doorgaans zware wielbelas-

ting van karren en wagens geen blijvende sporen

veroorzaken.

4. IceCool ontwikkelt apparatuur die beter is

voor het milieu en gegarandeerd leidt tot lagere

energiekosten. IceCool-isolatiepanelen zijn 25%

dikker dan doorgaans in de markt geleverde pane-

len. Speciale LED-verlichting is geïnstalleerd met

onzichtbare deurcontacten die ervoor zorgen dat

de verlichting automatisch aan- en uitgaat bij het

openen en sluiten van de deur. De Control Unit

maakt het mogelijk om te

allen tijde het energiever-

bruik te monitoren en de

SoftSteam-bevochtiging

verbruikt minder energie

dan andere op de markt

aangeboden bevochtiging-

systemen. De speciale

configuratie van compres-

sor, oversized condensato-

ren en oversized verdam-

pers zorgt voor ongeveer

30% minder energiever-

bruik. Minder energiever-

bruik betekent ook minder CO2-uitstoot, dus beter

voor het milieu.

5. IceCool’s continu-onderzoek naar verbeterin-

gen op alle fronten zorgt voor technisch geavan-

ceerde installaties die voldoen aan alle eisen van

productkwaliteit, hygiëne, robuustheid, energie-

zuinigheid en gebruiksgemak. IceCool is het eerste

bedrijf in de wereld dat een milieuvriendelijk

industriële ‘cascade’ installatie voor koelen en

vriezen geïntroduceerd heeft, gebaseerd op koel-

middelen CO2 en R1234 (huidige standaard in de

automobielindustrie). Vrijgekomen warmte wordt

weer gebruikt voor verwarmingsdoeleinden.

Besturing op afstand

Standaard kan middels elk media-apparaat (smart-

phone, tablet, laptop of vaste pc), voorzien van

browser voor internet, de besturing vanaf elke

locatie gecontroleerd en geregeld worden. “Indien

er een storing optreedt wordt er een e-mail ver-

stuurd. Geen abonnementskosten, geen telefoon-

kosten. Naar temperatuur- en vochtregistratie

(HACCP) is ook geen omkijken meer, dit wordt

automatisch voor meer dan een jaar gelogd”, zegt

Arthur tot slot.

Meer informatie:

Beko Bakkerij Techniek

Tel. 024-6486288

www.beko-techniek.nl