Previous Page  30 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 30 / 52 Next Page
Page Background

D. van der Pol & Zonen is marktleider in blader-

deegproducten en produceert hiernaast ook een

grote verscheidenheid aan andere halffabricaten

voor bakkers. Binnenkort is het bedrijf te zien

op de IBA 2015 in München. In de aanloop

naar het belangrijkste beursevenement voor de

internationale bakkersbranche had de redactie

van NBT Magazine een gesprek met Rien Kos,

salesmanager voor de afdeling deeg bij Van der

Pol, om te vragen wat de plannen van het bedrijf

zijn, zowel op de IBA als voor de langere ter-

mijn. Ook deelt Kos zijn toekomstvisie voor de

bakkersbranche in Nederland en de rol die Van

der Pol hierin kan spelen.

D. van der Pol & Zonen

maakt zich op

voor IBA-deelname

NB T M

A G A Z I N E

N R

4 2 0 1 5

30

Waarom heeft D. van der Pol & Zonen ervoor geko-

zen om weer op de IBA te exposeren?

“De IBA is internationaal één van de meest toon-

aangevende bakkerijbeurzen. Van der Pol is in

Nederland marktleider bij de bladerdeegproduc-

ten, en daarom willen we graag ook verder uitbrei-

den naar het buitenland. In Nederland merken we

dat de markt een beetje aan het krimpen is, maar

in het buitenland zijn er nog veel groeimarkten. Zo

heeft Van der Pol bijvoorbeeld al een aantal klan-

ten in Japan, en ook in China zien we veel poten-

tieel. Veel Aziatische klanten komen naar de IBA,

dus is het voor ons erg interessant om hier te staan.

Overigens delen we onze stand met ons zusterbe-

drijf Royal VIV Buisman, die de boterproducten op

de beurs voor haar rekening neemt.”

Kunt u al iets zeggen over wat Van der Pol op de

IBA zal gaan tentoonstellen?

“Tijdens de IBA wordt de samenwerking en rol-

verdeling van Royal VIV Buisman en Van der Pol

goed in beeld gebracht. Onze producten hangen

nauw met elkaar samen. We zullen als Van der

Pol uiteraard de bladerdegen en croissantdegen

laten zien, en de koekjesdegen zullen ook in de

spotlight staan. Deze hebben we al een poosje in

het assortiment maar we hebben het assortiment

uitgebreid en concepten ontwikkeld voor het bak-

ken en presenteren in winkels. Daarnaast zijn er

allerlei andere deegsoorten te zien op onze stand

die voor Van der Pol redelijk nieuw zijn, zoals

deeg voor tortilla’s en wafels. Van der Pol & Zonen

wil graag producten leveren die gespecialiseerd

zijn op de wensen van iedereen die on-the-spot

moet bakken, ongeacht het product. Het toekom-

stideaal voor Van der Pol is dan ook, naast inter-

nationalisering, om een zo breed mogelijk aanbod

van deegproducten aan te kunnen bieden. Het

gaat dan natuurlijk uitsluitend om deegproducten

waarin onze eigen boter verwerkt is.”

Van der Pol zet dus in op deeg voor meer produc-

ten. Hoe kijkt u naar andere soorten deeg, zoals

biologisch en spelt? Hoe belangrijk zijn deze voor

Van der Pol?

“Wij zien dit niet als nieuwe deegproducten, maar

meer als varianten op de bestaande deegproduc-

ten. Zo is er bijvoorbeeld gewoon ontbijtkoekdeeg

en een biologische variant. De markt van de biolo-

gische producten groeit nog steeds en hiernaar zal

altijd vraag zijn. Dit is dus een belangrijke product-

variant voor ons. Van der Pol speelt in op trends en

ontwikkelingen. Momenteel is er veel vraag naar

spelt en wij gaan daar in mee. Zo hebben we op de

afgelopen Bakkersvak beurs spelt blader- en crois-

santdeeg geïntroduceerd. De toekomst zal uitwij-

zen hoe lang spelt populair blijft, maar ik verwacht

S

P E C I A L

:

I B A 2 0 1 5

“De industrie zal industriëler worden

en het ambacht ambachtelijker”