Previous Page  36 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 36 / 52 Next Page
Page Background

Het ooit zo florerende Nederlandse bedrijf

Capway is niet meer. De afgelopen jaren heeft

de reputatie van Capway Systems aardig wat

deuken opgelopen door allerlei zaken, met een

faillissement tot gevolg. Gelukkig gaat de erva-

ring en expertise van het bedrijf niet verloren,

want onder de naam NewCap Bakery Services

zijn een aantal key-medewerkers van Capway

een nieuw bedrijf gestart, gesteund door het

nieuwe moederbedrijf Verhoeven Oss. Met het

ontstaan van NewCap Bakery Services is er voor

oude klanten van Capway Systems in ieder geval

de garantie dat de service op bestaande lijnen

gewaarborgd is, want NewCap beschikt over

een eigen serviceafdeling en een groot aantal

ervaren servicemonteurs. Daarnaast heeft het

bedrijf vanuit het faillissement van Capway alle

reserveonderdelen overgenomen. “Dit is hon-

derd jaar ervaring onder een nieuwe naam”,

aldus Geert Schellens, Operational Manager bij

NewCap Bakery Services.

NewCap Bakery Services

:

honderd jaar ervaring onder een nieuwe naam

NB T M

A G A Z I N E

N R

4 2 0 1 5

36

Het kwam eigenlijk bijna niet eens meer als een

verrassing toen op 5 maart het faillissement van

Capway werd uitgesproken. Na een doorstart in

2012 was het al een moeilijk verhaal geworden

om ook maar enigszins de successen van weleer

te bereiken en dat bleek ook. Maar helemaal ver-

dwijnt Capway niet. Een aantal trouwe medewer-

kers heeft zich verzameld in een nieuwe onderne-

ming onder de vleugels van Verhoeven Oss, waar

ook BVT Bakery Services en BVT Vacuum Cooling

onder vallen. “De harde kern van Capway van de

sales, engineering, spare-parts, servicemonteurs

en project management zijn samengebracht in

NewCap Bakery Services”, aldus Geert Schellens.

“Wij wilden de kennis en ervaring die aanwezig

was bij elkaar houden en we hebben in machi-

nefabriek Verhoeven Oss gelukkig een hele sterke

partner gevonden.”

Sterker

Om toch een beetje de band met Capway te

behouden is gekozen voor de naam NewCap. “We

blijven ook in Houten gevestigd met NewCap.

Het toeval wil dat we nog geen honderd meter

verwijderd zitten van de oude locatie. Voor ons is

dit echt een win-winsituatie. We hebben een sta-

biele, goede partij achter ons staan die we kunnen

voorzien van onze expertise en ervaring. Wij zijn

eigenlijk sterker uit het faillissement gekomen”,

vertelt Geert.

Aanvulling

De vraag waarom NewCap interessant was voor

Verhoeven Oss, wordt beantwoord door Maarten

van der Coer, Director Marketing & Organisation

bij BVT Bakery Services. “De expertise van

NewCap is een perfecte aanvulling op de reeds

bestaande bakkerij-activiteiten van zusterbedrijf

S

P E C I A L

:

I B A 2 0 1 5

“Wij wilden de kennis en ervaring die aan-

wezig was bij elkaar houden en we hebben

in machinefabriek Verhoeven Oss gelukkig

een hele sterke partner gevonden”

Van links naar rechts: Willem Schalkwijk (International Sales Manager) Geert Schellens (Operational Manager),

Rob Drenth (Project Manager)